ΑρχικήsecurityCSI Institute: Γνωρίστε την επιτυχημένη δράση της Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων

CSI Institute: Γνωρίστε την επιτυχημένη δράση της Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων

Το CSI Institute, μια μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, που απέκτησε ζωή χάρη στον Αντιστράτηγο ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Ειδικό Ερευνητή, Αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων,  έχει δημιουργήσει την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ, ένα ακόμα καινοτόμο εγχείρημα με σκοπό την εκμάθηση των γονέων για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Μέσω της Ακαδημίας οι γονείς λάβουν γνώση για τα παρόντα δεδομένα του Διαδικτύου, τα θετικά και τα αρνητικά του, τα νέα φαινόμενα, τα Social Media, αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι, μέσω επικίνδυνων διαδικτυακών συμπεριφορών που μπορεί να επιδεικνύουν.

CSI Institute

Πρόκειται για ένα 8ωρο πρόγραμμα, που χωρίζεται σε 4 ενότητες.

  • Η πρώτη ενότητα αφορά την ενημέρωση των γονέων όσον αφορά το Διαδίκτυο σήμερα, την έκθεση, τα Social Media, το online gaming, τα Chatroom, το Grooming, και άλλες διαδικτυακές παγίδες, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τυχόν κινδύνους αλλά και να είναι ενήμεροι για τα σημερινά δεδομένα.
  • Η δεύτερη ενότητα και η τρίτη ενότητα προσεγγίζουν τα ζητήματα που προκύπτουν από το διαδίκτυο ψυχολογικά. Τα παραπάνω αναφερθέντα ζητήματα καθώς και θέματα όπως αυτά του Εθισμού και του Cyber Bullying, αναλύονται σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να διακρίνουν τυχόν συμπτώματα, αλλά και να γνωρίζουν ποια είναι η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος επικοινωνία. Πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία των παιδιών λόγω του διαδικτύου.
  • Τέλος, η τέταρτη ενότητα περιλαμβάνει αναλυτικά πρακτικές λύσεις και μέτρα προφυλάξεις, τα οποία μπορούν να παίρνουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά, αναφορικά με την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο.

Αυτή η προσπάθεια του CSI Institute, δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα, χωρίς τη συνδρομή του χορηγού στήριξης Wind, αλλά και της εταιρείας Cosmolearn, η οποία παραχωρεί την Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να δηλώσουν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων από όλη την Ελλάδα, καθώς και άλλοι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς, πατώντας εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS