ΑρχικήinetFacebook: εύκολος στόχος για hackers οι χρήστες social media της Νότιας Αφρικής

Facebook: εύκολος στόχος για hackers οι χρήστες social media της Νότιας Αφρικής

Η ψηφιακή παιδεία μεταξύ των κοινών ανθρώπων αποτελεί μεγάλη ανησυχία σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τις χώρες που έχουν χαμηλό ποσοστό αλφαβητισμού. Η Νότια Αφρική βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των χάκερ εξαιτίας της κακής ψηφιακής παιδείας. H διευθύντρια πολιτικής ασφάλειας του Facebook της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής Julie de Bailliencourt δήλωσε ότι το Facebook προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για το πώς να προστατέψουν τους λογαριασμούς τους στα social media.

Facebook

Η De Bailliencourt ήταν στη Νότια Αφρική για μια σειρά σεμιναρίων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η De Bailliencourt δήλωσε ότι «το Facebook έχει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και περισσότερους από 16 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες στη Νότια Αφρική, η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική για την online σύνδεση τους».

“Για το hacking, προσπαθούμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με το ότι δεν μοιραζόμαστε τον κωδικό πρόσβασης με τους φίλους ή τους συνεργάτες μας”, δήλωσε η De Bailliencourt. “Μπορούμε να θέσουμε καλύτερους μηχανισμούς ασφαλείας σε ισχύ, αλλά αν πρόκειται να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης σας, τότε αυτό αναιρεί πολλές καλές πρακτικές.”

“Υπάρχει επίσης μια τεράστια εστίαση στην εκπαίδευση, οπότε η ψηφιακή παιδεία είναι σημαντική.”

Σύμφωνα με ερευνητές του Κέντρου Δικαιοσύνης και Πρόληψης του Εγκλήματος, είχαν εντοπιστεί κάποια ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία στην πρόσφατη μελέτη σχετικά με τους χρήστες των social media στην Νότια Αφρική και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, ιδίως μεταξύ νέων και παιδιών.

“Πολλά παιδιά συναντούν αγνώστους που γνωρίζουν στο διαδίκτυο”, δήλωσαν οι αρμόδιοι στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Facebook.

Συγκρίνοντας τους γονείς και τα παιδιά, διαπιστώσαμε ότι το επίπεδο δεξιοτήτων των γονέων ήταν το ίδιο με εκείνο ενός παιδιού 12 έως 14 ετών.

“Έτσι είναι πολύ δύσκολο για έναν γονέα να προσπαθεί να διαχειριστεί τη χρήση του παιδιού στο Διαδίκτυο, διότι μόλις το παιδί ξεπεράσει την ηλικία των 14 ετών έχει προχωρήσει πέρα από τις δυνατότητες του γονέα”, δήλωσαν οι υπεύθυνοι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS