ΑρχικήsecurityΌλοι Μαζί Μπορούμε και CSI Institute: Σεμινάρια διαδικτύου σε άτομα τρίτης ηλικίας

Όλοι Μαζί Μπορούμε και CSI Institute: Σεμινάρια διαδικτύου σε άτομα τρίτης ηλικίας

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα διεξάγουν δωρεάν σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα για την εκμάθηση του διαδικτύου σε άτομα τρίτης ηλικίας.

Ο Γιάννης Σπανολιός, επικεφαλής του Όλοι Μαζί Μπορούμε, τόνισε ότι στόχος της δράσης είναι να συμμετάσχουν στα σεμινάρια οι «έφηβοι» της τρίτης ηλικίας και να καταλάβουν τις ακριβώς σημαίνει διαδίκτυο και πως μπορούν να λειτουργήσουν και να ψυχαγωγηθούν, χωρίς να μείνουν στο παρελθόν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Μανώλης Σφακιανάκης τόνισε ότι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου οι δήμοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να διαθέσουν από μια τουλάχιστον αίθουσα διδασκαλίας με 35 θέσεις και 35 υπολογιστές. Σύμφωνα με τον κύριο Σφακιανάκη, η δράση του Όλοι Μαζί Μπορούμε στοχεύει στην εκμάθηση βασικών λειτουργιών πληροφορικής στα άτομα τρίτης ηλικίας για να μπορούν να ανταποκρίνονται μόνοι τους σε καθημερινές δραστηριότητες που απαιτούν την γνώση της τεχνολογίας.

Η όλη δράση γίνεται με τη συμβολή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) και χωρίς  να επιβαρύνει οικονομικά τους συμμετέχοντες.

Κάθε εκπαιδευτική σειρά θα αποτελείται  από δύο δίωρα μαθήματα την εβδομάδα επί ένα μήνα. Ο κάθε εκπαιδευόμενος θα παίρνει βεβαίωση σπουδών, αλλά και ένα εγχειρίδιο με βασικούς κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο που θα προμηθεύονται δωρεάν.

Όλοι μαζί μπορούμε

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS