Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 06:50
Αρχική inet Τα Windows 7 είναι ακόμα στην κορυφή, άλλα τα Windows 10 πλησιάζουν

Τα Windows 7 είναι ακόμα στην κορυφή, άλλα τα Windows 10 πλησιάζουν

Ο Μάιος του 2018 έφερε πολύ καλά νέα στη Microsoft, καθώς όχι μόνο το μερίδιο χρήσης των Windows 10 αυξήθηκε, αλλά και το μερίδιο των Windows 7 μειώθηκε, φέρνοντας το τελευταίο λειτουργικό της εταιρίας πιο κοντά στην κορυφή.

Windows 7 Windows 10 leading os

Τα Windows 7 συνεχίζουν να είναι στην κορυφή παρά την πτώση που σημείωσαν από 43.57% σε 41.79%. Από την άλλη τα Windows 10 από το 33.81% ανέβηκαν στο 34.74% σε μόλις 30 ημέρες, και αν αυτή η άνοδος συνεχιστεί θα μπορούσε να ξεπεράσει τον προκάτοχο του μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα ήταν ιδανικό για την Microsoft καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δυσκολεύεται να προωθήσει το τελευταίο της λειτουργικό στους χρήστες. Η πρώτη φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν το 2014, όταν τερματίστηκε η υποστήριξη για τα Windows XP.

Windows 10 April 2018 Update

Με την υποστήριξη για τα Windows 7 να σταματάνε τον Ιανουάριο του 2020,  ο κολοσσός είναι πιθανό να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα, καθώς μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο λειτουργικό έχει επιβιώσει από την «επιθετική» διαφήμιση και προώθηση των Windows 10, ακόμη και μετά την παροχή δωρεάν αναβάθμισης.

Είναι ξεκάθαρο ότι το μερίδιο των Windows στην αγορά είναι τεράστιο, καθώς το μόνο διαφορετικό λειτουργικό που υπάρχει στα 5 πιο δημοφιλή αυτή την στιγμή είναι το MacOS 10.13 με μερίδιο 4.98%.

Το ντεμπούτο του April 2018 Update μπορεί να βοήθησε στην αύξηση του μεριδίου των Windows 10 αν και είναι δύσκολο να υπολογίσουμε ακριβώς πόσοι αναβάθμισαν τα συστήματα τους. Το update προωθείται στους χρήστες με σταθερούς ρυθμούς αλλά για τους ανυπόμονους υπάρχει και η επιλογή του manual download.

Κατά μέσο όρο η κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης χρειάζεται περίπου 3 μήνες, οπότε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού περιμένουμε πως όλα τα ικανά συστήματα θα μπορούν να ανανεωθούν στην τελευταία έκδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Ransomware χτύπησε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϋ

Μία τεράστια παραβίαση δεδομένων, υπέστη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Νιου Τζέρσεϋ (UHNJ) καθώς 48.000 στοιχεία εκτέθηκαν μετά από επίθεση ransomware.

Email εκπαίδευσης για την ασφάλεια είναι απάτη phishing

Μία νέα καμπάνια phishing, προσποιείται ότι είναι μια γνωστή εταιρεία ασφαλείας, στέλνοντας στα θύματά της email εκπαίδευσης σχετικά με την διαδικτυακή ασφάλεια.

Η Mozilla ξεκινά έρευνα για τον αλγόριθμο προτάσεων του YouTube

Ο αλγόριθμος του YouTube μπορεί να σας οδηγήσει σε μερικές πολύ περίεργες προτάσεις, προτείνοντας σας βίντεο που φαίνονται πως είναι της αρεσκείας...

PS5: H Sony ανακοίνωσε την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας

Είστε έτοιμοι για το PlayStation 5; Τώρα μπορείτε να προπαραγγείλετε τη νέα κονσόλα σε επιλεγμένους εμπόρους λιανικής πώλησης στην τιμή των 500...

Biohacking: Μια συναρπαστική προοπτική, αλλά μόνο για τους πλούσιους;

Μια παγκόσμια μελέτη διαπιστώνει ότι πολλοί χρήστες θεωρούν συναρπαστικό το biohacking, αλλά παραμένουν φοβισμένοι με το hacking και το απόρρητο.

GNOME 3.38: Ποιες αλλαγές περιέχει η επόμενη έκδοση;

Πρόσφατα, μετά από 6 μήνες ανάπτυξη, κυκλοφόρησε η επόμενη έκδοση του περιβάλλοντος GNOME. Η νέα έκδοση 3.38...

Κυκλοφόρησε νέα Pinephone διανομή με 13 λειτουργικά συστήματα

Σήμερα, πολλοί από τους χρήστες χρησιμοποιούν dual-boot συστήματα, τα οποία επιτρέπουν τη χρήση δύο λειτουργικών συστημάτων ταυτόχρονα....

Google Drive: Θα διαγράφει τα αρχεία του κάδου απορριμμάτων

Η Gοogle αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το Google Drive θα διαχειρίζεται τα αρχεία και τα έγγραφα του κάδου απορριμμάτων των...

Λειτουργίες ασφαλείας και απορρήτου των iOS 14 και iPadOS 14

Η Apple έχει εξοπλίσει με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια τα iOS 14 και iPadOS 14 για iPhone και iPad, με σκοπό να διατηρηθούν...

Microsoft για BSOD στα ThinkPad: Δεν συνιστάται η λύση της Lenovo

Η Microsoft δημοσίευσε επιτέλους μια ενημέρωση υποστήριξης που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο αντιμετώπισής των BSOD που εμφανίζονται στα Lenovo ThinkPad εξαιτίας της...