ΑρχικήinetΗ Apple ενημερώνει το Telegram στο store της μετά από μήνες

Η Apple ενημερώνει το Telegram στο store της μετά από μήνες

Η Apple ενέκρινε τελικά μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής του Telegram για το iOS, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραπονέθηκε χθες ότι η Apple εμπόδιζε τις ενημερώσεις παγκοσμίως εξαιτίας της απαγόρευσης της εφαρμογής στη Ρωσία. Ο Pavel Durov, διευθύνων σύμβουλος του Telegram ανακοίνωσε τα νέα στο Twitter.

apple-enhmerwnei-to-telegram

Η ρωσική κυβέρνηση διέταξε πρώτα την απαγόρευση του Telegram στα μέσα Απριλίου, αναφέροντας την άρνηση της εταιρείας να παραδώσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης που θα επέτρεπαν στην FSB (Federal Security Service) να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών. Η απαγόρευση της εφαρμογής δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα καθώς οδήγησε σε αποκλεισμό εκατομμυρίων IP από το Google και Amazon cloud. Επίσης η Ρωσική κυβέρνηση έκανε αίτηση στην Apple να αφαιρέσει την συγκεκριμένη εφαρμογή από το app store της.

Η Apple από ότι φάνηκε, δεν αφαίρεσε την εφαρμογή από το app store. Έτσι οι αρχές έστειλαν ένα ειδοποιητήριο που ενημέρωνε πως η εταιρεία είχε 1 μήνα να αφαιρέσει την εφαρμογή, αλλιώς θα είχε νομικές κυρώσεις λόγω παραβίασης κάποιου τοπικού νόμου.

Αλλά παρόλο που το Telegram δεν αφαιρέθηκε, η Apple φαίνεται ότι από τον Μάρτιο δεν άφηνε την εφαρμογή να ενημερωθεί, όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά σε όλο τον κόσμο.  Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς η μη ενημερωμένη εφαρμογή δεν ήταν κατάλληλα συμμορφωμένη όπως ορίζει το GDPR, και ήταν επιρρεπής σε μεγάλα πρόστιμα.

Αφού ο Durov δημοσίευσε στο Twitter σχετικά με το θέμα, η Apple άφησε τους χρήστες της να ενημερώσουν την εφαρμογή για πρώτη φορά μετά από τόσους μήνες. Σε δεύτερη ανακοίνωση του ο Durov ευχαρίστησε την Apple και τον διευθύνων σύμβουλο της, τον Tim Cook.

Δεν ξέρουμε τι θα απογίνει η ρωσική έκδοση της εφαρμογής, αρκεί να πούμε ότι η εταιρεία συνεχίζει να παλεύει με τις Ρωσικές αρχές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS