ΑρχικήbusinessSteve Ballmer:«Η δύναμη της Google στην Ευρώπη είναι εκτός ελέγχου»

Steve Ballmer:«Η δύναμη της Google στην Ευρώπη είναι εκτός ελέγχου»

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ρυθμίσει την κυριαρχία της Google στην Ευρώπη, προκειμένου να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός.

Ο Steve Ballmer, στη συνέντευξη του με το Bloomberg και το CNBC δήλωσε:

«Πιστεύω ότι η δύναμη της Google στην Ευρώπη είναι εκτός ελέγχου. Αυτή η σκέψη με προβλημάτιζε αρκετά όταν τελούσα ακόμα καθήκοντα CEO στην εταιρεία. Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουν ορισμένα πράγματα για να δοθούν περισσότερες δυνατότητες και σε άλλες εταιρείες».Steve Ballmer

Ο Ballmer αποκάλυψε επίσης ότι πρόσφατα πώλησε τις μετοχές του Twitter, επιλέγοντας αντ ‘αυτού να κρατήσει εκείνες της Microsoft. Ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε από το Twitter έγκειται στα ενδιαφέροντα του Ballmer, καθώς θεωρεί ότι δεν έχει το χρόνο να συμμετάσχει σε επιχειρηματικές επενδύσεις.

Δεν παράλειψε βέβαια να εκθειάσει το Twitter τονίζοντας ότι η πλατφόρμα έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της.

«Πούλησα τις μετοχές μου γιατί απλώς συνειδητοποίησα ότι το χρηματιστήριο δεν είναι αυτό που μου αρέσει να ασχολούμαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εμπιστεύομαι την πορεία που έχει το Twitter στα κέρδη.»

Πληροφοριακά, ο Ballmer είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA Los Angeles Clippers και είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Microsoft. Αγόρασε τις μετοχές του Twitter πριν από λίγα χρόνια για περίπου 25 δολάρια ανά μετοχή και τις πώλησε για 35 δολάρια ανά μετοχή.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS