ΑρχικήinetΣχεδιάζει η Google να αντικαταστήσει το Android με το Fuchsia OS;

Σχεδιάζει η Google να αντικαταστήσει το Android με το Fuchsia OS;

AndroidΑπό τότε που η Google άρχισε να διαφημίζει το μυστηριώδες λειτουργικό της σύστημα Fuchsia το 2016, έχουν ακουστεί επανειλημμένως φήμες, ότι η Google προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Fuchsia αντί των λειτουργικών συστημάτων Android και Chrome OS.

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, ο Mishaal Rahman του XDA Developers εντόπισε το λειτουργικό σύστημα Fuchsia στο ART (Android Runtime) του AOSP. Αυτό το εύρημα θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντικό για τα μελλοντικά σχέδια που έχει η Google για τα smartphone. Αυτό το χαρακτηριστικό θεωρητικά, σημαίνει ότι οι εφαρμογές Android θα είναι σε θέση να τρέχουν σε λειτουργικό σύστημα Fuchsia.

Εν ολίγοις, εάν η Google σχεδιάζει να αντικαταστήσει το λειτουργικό σύστημα Android με το Fuchsia, αυτή η λειτουργικότητα θα είναι η πιο κρίσιμη. Θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις ίδιες εφαρμογές Android σε συσκευές που λειτουργούν με Fuchsia.

Επιπλέον, ακόμα κι αν η Google απλώς παρουσιάζει το Fuchsia ως μια εναλλακτική λύση για το Android, θα εξακολουθούσε να είναι λογικό να κάνει τις εφαρμογές συμβατές. Η στρατολόγηση ενός πλήθους προγραμματιστών και η προσπάθεια να τους δελεάσει ώστε να δημιουργήσουν εφαρμογές για το Fuchsia δεν είναι κάτι εύκολο. Στο παρελθόν, έχουμε δει την Microsoft να αποτυγχάνει στις προσπάθειές της για το Windows Mobile, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους προγραμματιστές.

Όπως υποδεικνύουν οι αναφορές, το Fuchsia θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα που θα τρέχει σε smartphones, tablet και υπολογιστές. Αυτός είναι λοιπόν ένας λόγος για τον οποίο η Google μπορεί να το ωθήσει ως το επόμενο λειτουργικό σύστημα. Η Google διαθέτει επίσης μια σειρά έξυπνων συσκευών. Το Fuchsia θα μπορούσε να υπάρξει και σε αυτές τις συσκευές.

Αν αναρωτιέστε πότε θα περάσει το Fuchsia την πειραματική φάση και θα γίνει ένα χρησιμοποιήσιμο λειτουργικό σύστημα, δυστυχώς τέτοιες λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή. Μπορείτε όμως να παρακολουθείτε το GitHub repo της Fuchsia για να ενημερώνεστε για οτιδήποτε νέο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS