ΑρχικήinetΤο Fedora 28 Linux Distro κυκλοφόρησε με νέα χαρακτηριστικά

Το Fedora 28 Linux Distro κυκλοφόρησε με νέα χαρακτηριστικά

FedoraΤο λειτουργικό σύστημα Fedora που υποστηρίζεται από τη Red Hat, είναι γνωστό για τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ανοίγει δρόμους για τεχνολογίες που συχνά υιοθετούνται από άλλους κατασκευαστές διανομών. Αποτελεί επίσης το έδαφος δοκιμών της Red Hat, καθώς λειτουργεί ως upstream source του RHEL.

Το Fedora 28 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε. Τα κύρια χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος εν συντομία είναι τα ακόλουθα:

GNOME 3.28

Το GNOME 3.28 είναι το προεπιλεγμένο desktop environment που κυκλοφορεί με αυτήν την έκδοση. Ως αποτέλεσμα, έχετε μια μεγάλη ποικιλία βελτιώσεων και διορθώσεων. Οι πιο αξιοσημείωτες ενημερώσεις του GNOME 3.28 είναι για τα Files, Contacts, Clocks, Calendar και on-screen keyboard apps.

Είναι αυτονόητο ότι το 3.28 αναβαθμίζει τις περισσότερες προεπιλεγμένες εφαρμογές. Επίσης, προσθέτει μια νέα εφαρμογή Usage για να διευκολύνει τον έλεγχο της απόδοσης.

3rd-party software repositories

Το Fedora 28 συνοδεύεται από δημοφιλή software repos τρίτων κατασκευαστών, όπως το Chrome, το PyCharm, το Steam κ.λπ. Θα χρειαστεί να τα ενεργοποιήσετε όταν εγκαταστήσετε για πρώτη φορά το λογισμικό GNOME 3.28.

Υποστήριξη Thunderbolt 3

Σε ότι αφορά το hardware, έχει προστεθεί υποστήριξη Thunderbolt 3. Αυτή η λειτουργία του Fedora 28 θα επιτρέψει στο GNOME shell να κάνει αυτόματα εγγραφή σε συσκευές Thunderbolt, μόλις αυτές συνδεθούν.

Προσθήκες VB Guest από προεπιλογή

Αυτή η μικρή αλλαγή θα διευκολύνει τη ζωή όσων θέλουν να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα σε μηχανές εικονικής πραγματικότητας. Από το Fedora 28 και έπειτα, οποιαδήποτε εγκατάσταση του Fedora θα έχει Virtual Guest προσθήκες. Αυτό θα φέρει δυνατότητες όπως αυτόματη αλλαγή μεγέθους επιφάνειας εργασίας, απρόσκοπτη λειτουργία, αντιγραφή / επικόλληση b/w host και guest κλπ.

Βελτιωμένη υποστήριξη Emoji

Με τη νέα γραμματοσειρά Noto Color Emoji, το Fedora 28 παρέχει επίσης υποστήριξη για το Unicode 10.0 emoji. Θα βελτιώσει τη συνολική εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων και θα κάνει τις συνομιλίες σας πιο πολύχρωμες.

GNOME photos

Το GNOME photos αντικαθιστά το Shotwell ως το προεπιλεγμένο εργαλείο διαχείρισης εικόνων. Εκτός από την οργάνωση εικόνων, η εφαρμογή Photos παρέχει επίσης βασικές δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών.

Κατεβάστε το Fedora 28

Η έκδοση του Fedora, η οποία είναι πιο συνηθισμένη, είναι το Workstation και περιέχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μπορείτε να κατεβάσετε τα νέα αντίγραφα ISO και το πρόγραμμα εγκατάστασης, μεταβαίνοντας σε αυτή τη σελίδα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS