Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
Latest Posts

Γίνεται να μετατρέψετε το σπίτι σας σε τεράστιο επεξεργαστή μέσω Wi-Fi;

επεξεργαστήΕνώ οι εργαζόμενοι της Intel είναι υπερήφανοι για τη δημιουργία ενός επεξεργαστή που έχει το μέγεθος κεφαλής καρφίτσας, οι ερευνητές Philipp del Hougne και Geoffroy Lerosey δουλεύουν επάνω σε κάτι εντελώς διαφορετικό (Via: Ars Technica).

Αντί να συρρικνώσουν το μέγεθος του silicon chip, επιχειρούν να μετατρέψουν ολόκληρο το σπίτι σε έναν γιγαντιαίο επεξεργαστή.

Πώς μπορούν οι ερευνητές να επιτύχουν αυτό το όχι και τόσο συνηθισμένο όνειρό τους; Η βασική ιδέα περιστρέφεται γύρω από το γεγονός ότι τα κύματα συχνοτήτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση αναλογικών υπολογισμών. Αλλά είναι κάτι που δεν έχει περάσει από τη θεωρία στην πράξη.

Σε μια νέα προσέγγιση, χρησιμοποίησαν τα πολύ οικεία κύματα συχνοτήτων του WiFi και τα έκαναν να αντανακλούν στους τοίχους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς τα κύματα ταξιδεύουν, εκτελούν ήδη υπολογισμούς όταν αλληλεπικαλύπτουν το ένα το άλλο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι υπολογισμοί αυτοί είναι τυχαίοι και σε αυτό το σημείο παίρνει τον λόγο ο προγραμματισμός.

Με άλλα λόγια, λόγω προβλημάτων κατασκευής και κλιμάκωσης, είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα σύστημα που μπορεί να κάνει υπολογισμούς που δεν παράγουν τυχαία αποτελέσματα.

Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο κύματα, για να επιτευχθεί ένας επιτυχημένος υπολογισμός, θα πρέπει να ελεγχθεί η διαδρομή που ακολουθούν τα κύματα και στη συνέχεια να προστεθεί το εύρος του καθενός.

Μια άλλη πρόκληση σε αυτή την εφαρμογή είναι η αλληλεξάρτηση των διαφορετικών ακτινοβολιών και των διαφόρων παραγόντων που συνδέονται με αυτές.

Ενώ η χρήση WiFi κυμάτων για υπολογισμό μπορεί να φαίνεται σαν ένα πείραμα που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε, υπάρχουν πολλά τεχνικά μειονεκτήματα που το καθιστούν -προς το παρόν- αδύνατο να εφαρμοστεί.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *