ΑρχικήinetΚαι το Twitter συνεργάστηκε με τη Cambridge Analytica!

Και το Twitter συνεργάστηκε με τη Cambridge Analytica!

Twitter: Το σκάνδαλο με τη διαρροή δεδομένων από το Facebook, σίγουρα έχει θορυβήσει πολλούς χρήστες εκεί έξω. Τόσο οι ήδη υποψιασμένοι όσο και εκείνοι που δεν είχαν ιδέα από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλέον γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με όσα ανεβάζουν στο internet.

Μέχρις στιγμής, όλοι είχαν «πέσει να φάνε» το Facebook για την παράνομη ανταλλαγή δεδομένων με τη Cambridge Analytica. Τώρα, στο προσκήνιο έρχεται και μια δεύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα.Twitter

Πρόσφατες αναφορές από τη Telegraph υποδεικνύουν ότι το Twitter παρείχε πρόσβαση σε data χρηστών στον ερευνητή της Cambridge Analytica, Aleksandr Kogan. Διαπιστώθηκε ότι σε αντίθεση με την παραβίαση του Facebook, που θέτει σε κίνδυνο τα δεδομένα περίπου 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα στοιχεία από το Twitter που αγοράστηκαν από τον Aleksandr Kogan το 2015 δεν είχαν τόσο μεγάλο όγκο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Aleksandr Kogan, GSR, δημιούργησε το quiz app, Cambridge Analytica. Η εφαρμογή αυτή, όπως γνωρίζουμε, συγκέντρωσε τα προφίλ εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς την άδεια τους. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι πλήρωσε και για μια ημέρα πρόσβασης στα δεδομένα των χρηστών του Twitter, πριν από τρία χρόνια. Μάλιστα, το Twitter παραδέχτηκε ότι, όντως, συνεργάστηκε με τον Aleksandr Kogan.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διαρρεύσει κάποια άλλη λεπτομέρεια σχετικά με το θέμα, αλλά πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Stay tuned…

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS