Κυριακή, 31 Μαΐου, 23:00
Αρχική inet Η Cambridge Analytica σχεδίαζε να ξεκινήσει το δικό της Cryptocurrency

Η Cambridge Analytica σχεδίαζε να ξεκινήσει το δικό της Cryptocurrency

CambridgeΗ εταιρεία πίσω από το σκάνδαλο της μαζικής διαρροής δεδομένων του Facebook, η Cambridge Analytica, προσπάθησε να αναπτύξει το δικό της κρυπτονόμισμα το περασμένο έτος, σύμφωνα με αναφορές των Reuters και New York Times. Σκοπός της εταιρείας ήταν να συγκεντρώσει κεφάλαια μέσω του δικού της ICO (Initial Cοin Offering), δηλαδή μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς νομισμάτων, αποβλέποντας <<στη δημιουργία ενός συστήματος το οποίο θα επέτρεπε στους ανθρώπους να αποθηκεύουν τα ηλεκτρονικά προσωπικά τους δεδομένα και να τα πωλούν σε διαφημιστές>>, αναφέρει η πρώη υπάλληλος της Cambridge Analytica, Brittany Kaiser.

Η Cambridge Analytica, η οποία συγκέντρωσε τα στοιχεία 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, ήλπιζε να κερδίσει μέχρι και 30 εκατομμύρια δολάρια μέσω της κίνησης αυτης, ανέφεραν ανώνυμες πηγές στο Reuters.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι είχε προηγουμένως ερευνήσει την τεχνολογία blockchain, αλλά δεν επιβεβαίωσε την αρχική δημόσια προσφορά νομισμάτων και δεν δήλωσε αν συνεχίζονται οι προσπάθειες.

Επίσης, η εταιρεία επιχείρησε να προωθήσει και ένα άλλο ψηφιακό νόμισμα. Ο λόγος για το Dragon Coin, ένα κρυπτονόμισμα που απευθύνεται σε παίκτες καζίνο. Το Dragon Coin υποστηρίχθηκε από έναν γκάνγκστερ του Μακάο, με το ψευδώνυμο Broken Tooth, σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε η Times.

Η Cambridge Analytica άρχισε να εργάζεται πάνω στο δικό της νόμισμα στα μέσα του 2017 και η πρωτοβουλία ήταν υπό την επίβλεψη του CEO Alexander Nix και της πρώην υπαλλήλου Brittany Kaiser. Τα σχέδια της εταιρείας για την συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω του δικού της ICO ήταν ακόμα στα αρχικά τους στάδια, όταν ο Nix απομακρύνθηκε τον περασμένο μήνα και η διαρροή δεδομένων του Facebook άρχισε να κερδίζει την προσοχή του κοινού.

Τα ICOs αποτελούν συχνά έναν αμφιλεγόμενο τρόπο για τη συγκέντρωση κεφαλαίων.

Ανταγωνίζονται ακόμη και τον θεσμό του Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital) για τη χρηματοδότηση νέων εταιριών σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα σε ορισμένες επιχειρήσεις. Εταιρείες όπως η Kodak και η Telegram έχουν ξεκινήσει τα δικά τους ICO, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά οφέλη από αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.