ΑρχικήinetGoogle Chat: νέο πρότυπο αλλάζει τα γραπτά μηνύματα παγκοσμίως

Google Chat: νέο πρότυπο αλλάζει τα γραπτά μηνύματα παγκοσμίως

Chat: Μια high-end Android συσκευή μπορεί να κοστίζει πάνω από χίλια δολάρια. Με αυτά τα χρήματα, μπορείτε να έχετε ένα τηλέφωνο με καταπληκτικά χαρακτηριστικά. Μια οθόνη υψηλής ανάλυσης, μια κορυφαία φωτογραφική μηχανή, τεράστιες ποσότητες RAM, μεγάλο χώρο αποθήκευσης και μια απολύτως άθλια εμπειρία γραπτών μηνυμάτων.Chat
Αυτό φυσικά είναι πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, πάντα ήταν πρόβλημα. Η Google πέρασε την τελευταία σχεδόν δεκαετία προσπαθώντας και αποτυγχάνοντας να επιλύσει την εξίσωση. Στο διάστημα αυτό έχει κυκλοφορήσει πάρα πολλές εφαρμογές που σύντομα σταματούσε να τις υποστηρίζει. Οι χρήστες του iPhone είχαν την απλότητα του iMessage ενσωματωμένη, αλλά οι χρήστες Android έχουν αφεθεί να φροντίζουν για τον εαυτό τους αναζητώντας κάποια εφαρμογή από το Store.
Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε κάτι το εντελώς διαφορετικό. Αντί να αναπτύξει μια νέα εφαρμογή με αμφίβολη τύχη και διάρκεια ζωής, προσπαθεί να αλλάξει εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού των γραπτών μηνυμάτων σε παγκόσμια κλίμακα.
Η Google έχει έρθει σε επαφή με κάθε σημαντικό φορέα κινητής τηλεφωνίας στον πλανήτη, για να υιοθετήσει μια τεχνολογία που θα αντικαταστήσει τα SMS. Θα ονομάζεται “Chat” και θα βασίζεται σε ένα πρότυπο που ονομάζεται “Universal Profile for Rich Communication Services”. Το SMS είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή, που διαθέτουν όλοι, λίγοι την χρησιμοποιούν, αλλά οι πάντες επιστρέφουν σε αυτή κάποια στιγμή.
Αυτός είναι και ο στόχος της Google: Να κάνει την προεπιλεγμένη εμπειρία γραπτών μηνυμάτων στο Android τόσο καλή όσο που να μην χρειάζονται τα SMS.
Έτσι η Google για άλλη μια φορά αναφέρει ότι σταματάει με την ανάπτυξη του Allo (an other one bites the dust). Είναι το είδος της “παύσης” που συμπεριλαμβάνει τη μεταφορά σχεδόν ολόκληρης της ομάδας εκτός του project και την τοποθέτηση όλων των πόρων σε μια άλλη εφαρμογή μηνυμάτων του Android.
Η Google δεν θα κατασκευάσει τον κλώνο του iMessage, αλλά όπως φαίνεται θα εξαναγκάσει τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να το κάνουν γι ‘αυτούς. Για να καταφέρει να νικήσει η εταιρεία, έπρεπε πρώτα να παραδεχτεί την ήττα.

Τι θα είναι το chat;

Το Chat δεν θα είναι μια νέα εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων. Σκεφτείτε το περισσότερο σαν ένα νέο σύνολο χαρακτηριστικών μέσα σε μια εφαρμογή που έχει εγκατασταθεί στα περισσότερα τηλέφωνα Android.
Το “Chat” είναι το φιλικό όνομα του Rich Communication Services (RCS), το νέο πρότυπο που προορίζεται να αντικαταστήσει τα μηνύματα SMS, και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μέσα στο Android Messages, την προεπιλεγμένη εφαρμογή του λειτουργικού της Google για γραπτά μηνύματα.
Όταν οι χρήστες αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη συνομιλία, θα έχουν πολλές δυνατότητες που είναι ήδη τυποποιημένες σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων: αποδεικτικά ανάγνωσης, δείκτες πληκτρολόγησης, εικόνες και βίντεο με πλήρη ανάλυση, και ομαδικές συνομιλίες.
Το καλύτερο όμως είναι ότι η υπηρεσία Chat θα διατίθεται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και όχι από την Google. Η εταιρεία με την δημιουργία ενός νέου πρότυπου διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες συνομιλιών από κάθε φορέα θα είναι διαλειτουργικές. Όμως όπως το SMS, οι συνομιλίες δεν θα είναι κρυπτογραφημένες end-to-end, με άλλα λόγια: δεν θα είναι τόσο ασφαλής όσο το iMessage ή το Signal.
Οι νέες υπηρεσίες συνομιλίας θα ενεργοποιηθούν στους περισσότερους χρήστες του Android μελλοντικά, αν και το χρονοδιάγραμμα θα υπαγορευτεί από κάθε μεταφορέα. Η Google είναι αισιόδοξη ότι πολλοί πάροχοι υπηρεσιών κινητής θα εφαρμόσουν τη νέα τεχνολογία φέτος, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν και κάποιες καθυστερήσεις.
Τα μηνύματα θα αποστέλλονται μέσω data αντί από ένα πρόγραμμα που μετράει SMS, οπότε πιθανότατα θα χρεώνεστε μόνο για τα (ελάχιστα) δεδομένα που κοστίζει η αποστολή ενός μηνύματος. Αν και, πάλι, θα εξαρτηθεί από τους παρόχους κινητής.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS