ΑρχικήbusinessΕσύ τι διαφορετικό θα έκανες αν ήσουν CEO της Microsoft;

Εσύ τι διαφορετικό θα έκανες αν ήσουν CEO της Microsoft;

Ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, η Microsoft, αναζητά συνεχώς τρόπους να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες των πελατών της.

Βέβαια, πολλοί την έχουν κατηγορήσει ότι τα τελευταία χρόνια εστιάζει περισσότερο στην κατασκευή προϊόντων που συμβάλλουν στην αύξηση των κερδών. Μέχρι ένα σημείο αυτή ή άποψη έχει μια λογική, καθώς ως εταιρεία οφείλει να φροντίζει για την αύξηση των κερδών της.

Έχουν δημιουργηθεί ουσιαστικά δύο στρατόπεδα. Από την μια εκείνοι, που βρίσκουν σωστή τη τακτική απομάκρυνσης από τους καταναλωτές με στόχο την αύξηση των κερδών. Από την άλλη, όσοι θεωρούν ότι μια υγιής επιχείρηση βασίζεται στους πελάτες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της.

Τους τελευταίους μήνες, ορισμένοι επικρίνουν την εταιρεία επειδή δεν προσπαθεί να μοιάσει στην Apple λέγοντας ότι πρέπει να επενδύσει σε προϊόντα που προσφέρουν σημαντικά έσοδα.

Σε απάντηση στο παραπάνω επιχείρημα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, τόνισε ότι: «Η Microsoft και η Apple είναι δύο εντελώς διαφορετικές εταιρείες. Ο ρόλος της εταιρείας μας είναι να αναπτύξει λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους σαν εμένα και εσάς να κάνουμε περισσότερα.»

«Για κανένα λόγο δεν θέλω να ακυρώσω την επιτυχία της Apple ή της Google με τα λεγόμενα μου. Είμαστε πολύ διαφορετικές εταιρείες. Είμαστε δημιουργός εργαλείων, δεν είμαστε κατασκευαστής πολυτελείας. Δημιουργούμε τεχνολογίες, ώστε να μπορούν οι άλλοι να κατασκευάζουν πάνω σε αυτές.»

Οι χρήστες κατηγορούν επίσης την Microsoft για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα Windows 10, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προσπάθησε να τους πείσει να αναβαθμίσουν σε αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Το επιθετικό marketing που χρησιμοποίησε, οι αναγκαστικές εγκαταστάσεις και τα popups στους επιτραπέζιους υπολογιστές  έχουν λάβει αρνητική κριτική από πολλούς χρήστες, παγκοσμίως.

Microsoft

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS