ΑρχικήsecurityEthiHak 2018: O Διαγωνισμός για το Ethical Hacking που έγινε θεσμός!

EthiHak 2018: O Διαγωνισμός για το Ethical Hacking που έγινε θεσμός!

EthiHakΣτο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου Infocom Security, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς, θα διοργανωθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά ο διαγωνισμός EthiHak.

Μετά λοιπόν την επιτυχία των δυο προηγούμενων Ethihak Contest, η ομάδα του Secnews.gr συμπράττει ξανά με τη διοργάνωση του Infocom Security, διοργανώνοντας το 3o EthiHak Contest 2018.

Πολύ σημαντική φετινή εξέλιξη, είναι το γεγονός ότι ο διαγωνισμός EthiHak 2018 θα λειτουργήσει ουσιαστικά και ως προκριματικός διαγωνισμός για την σύσταση της φετινής εθνικής ομάδας στα πλαίσια του ECSC 2018. Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ECSC 2018, θα αποτελείται από τους 10 νέους και νέες μεταξύ 14-25 ετών που θα ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους στο διαγωνισμό EthiHak 2018 ο οποίος θα λάβει χώρα στις 18-19 Απριλίου 2018, στον εκθεσιακό χώρο Δαΐς στα πλαίσια του 8ου συνεδρίου Infocom Security.

Την ευθύνη της Eλληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό φέρει και φέτος το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κύριο Χρήστο Ξενάκη, μια εξειδικευμένη ομάδα εθελοντών που ασχολούνται με τον χώρο της κυβερνοασφάλειας θα προετοιμάσουν την ελληνική συμμετοχή για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ECSC 2018, αποβλέποντας σε μία υψηλή διάκριση.

Το EthiHak γεννήθηκε με σκοπό όλοι οι λάτρεις της ασφάλειας να εξασκούνται στο έπακρον στην εφαρμογή εργαλείων επίθεσης εναντίον πραγματικών στόχων και όχι έναντι κατασκευασμένων σεναρίων!

Για 3η λοιπόν χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία σε Ηθικούς Hackers, επαγγελματίες και μη της πληροφορικής, ερευνητές ασφάλειας αλλά και απλούς φανς, να αγωνιστούν στα πλαίσια του Ethihak Contest , δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων έναντι live πραγματικών στόχων, ανιχνεύοντας τις αδυναμίες στα συστήματα και τις υποδομές.

Για ακόμα μια χρονιά Ethikak Grand Sponsor θα είναι η ODYSSEY που προσφέρει και το μεγάλο έπαθλο 1.000 ευρώ .

Επίσης, το HackTheBox (HTB) με link θα δίνει την πλατφόρμα για το CTF καθώς και το hosting και η greunion είναι υπεύθυνη για τα challenges. Τον διαγωνισμό υποστηρίζουν ακόμα οι εταιρίες Devolo, Netsquare, Netizen και WizzIT

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό γίνονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο: Φόρμα εγγραφής για τα προκριματικά του ECSC2018

Έκθεση χορηγών εταιριών

Στα πλαίσια του 8ου InfoCom Security -όπως κάθε χρόνο- θα πραγματοποιηθεί έκθεση των χορηγών εταιριών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα των υπηρεσιών και λύσεων για την ασφάλεια πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθούν «πρόσωπο με πρόσωπο» για όλες τις εξελίξεις στο χώρο και τις δραστηριότητες τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS