ΑρχικήinetΗ Google απαγορεύει τα Chrome extensions που επιτρέπουν το mining

Η Google απαγορεύει τα Chrome extensions που επιτρέπουν το mining

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα την απαγόρευση των Chrome extensions που παρέχονται στο Chrome Web Store και επιτρέπουν το mining κρυπτονομισμάτων. Επομένως, δεν θα γίνονται δεκτές οι νέες υποβολές, ενώ τα ήδη υπάρχοντα extensions θα έχουν καταργηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Μέχρι τώρα, η Google επέτρεπε επεκτάσεις με δυνατότητες για mining στο Chrοme Web Store με βασική προϋπόθεση τη νόμιμη χρήση. Απ’ ότι φαίνεται όμως, η άνοδος των κακόβουλων add-ons που κατανάλωναν πόρους CPU για την εκτέλεση mining scripts στο παρασκήνιο, έκανε την εταιρεία να αλλάξει γνώμη.

Μερικές από τις επιπτώσεις των κακόβουλων add-ons είναι η άμβλυνση της εμπειρίας στο Chrοme browser, η επιβράδυνση των συστημάτων και η μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Περίπου το 90% όλων των extensions με mining scripts δεν συμμορφώνονται με τη πολιτική ασφαλείας της εταιρείας, οπότε είτε έχουν καταργηθεί, είτε έχουν απορριφθεί από εκείνη. Chrome browser

Τα θετικά νέα είναι ότι η Google, παρόλο που απαγορεύει πλέον το mining, εξακολουθεί να επιτρέπει Chrome extensions που σχετίζονται με το blockchain.

«Η πλατφόρμα επεκτάσεων επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν έναν ευρύ κατάλογο με extensions που βοηθά τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον Chrome. Δυστυχώς, η δυνατότητα αυτή έχει τραβήξει τα βλέμματα των προγραμματιστών κακόβουλου λογισμικού που θέλουν να καταχραστούν την πλατφόρμα σε βάρος των χρηστών», εξηγεί εκπρόσωπος της Google.

Πληροφοριακά, το Google Chrome είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα πρόγραμμα περιήγησης παγκοσμίως, με το μερίδιο αγοράς του να ξεπερνάει το 60%. Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον άξιο αντικαταστάτη του Chrome, τον Microsoft Edge, ο οποίος βέβαια απέχει πολύ από το να γίνει μια ισχυρή εναλλακτική επιλογή, παρόλο που στα Windows 10 προσφέρεται ως default browser.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS