ΑρχικήinetΗ Microsoft προσφέρει Variable Fonts στον Microsoft Edge

Η Microsoft προσφέρει Variable Fonts στον Microsoft Edge

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα την πλήρη υποστήριξη για Variable Fonts στο Microsoft Edge, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10 που αντικαθιστά τον Internet Explorer.

Τα Variable Fonts επιτρέπουν την πλούσια απόδοση τυπογραφίας και μέσω αυτών οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια γραμματοσειρά με διαφορετική εμφάνιση αλλάζοντας δυναμικά χαρακτηριστικά όπως το ύψος και το πλάτος.

Ενώ η δημιουργία κινούμενων εικόνων με γραμματοσειρές είναι κάτι που μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή αυτή η δυνατότητα περιορίζεται στη δημιουργία προεπισκόπησης των Windows Insider. Η Microsoft άρχισε να την προσφέρει με το Windows 10 build 17120 και αναμένεται να είναι ευρέως διαθέσιμο για όλους με την κυκλοφορία του Redstone 4, τον επόμενο μήνα.Microsoft Edge

Ενώ ο Microsoft Edge εξελίσσεται και οι βελτιώσεις όπως αυτή αποτελούν μια ζωντανή απόδειξη, ο γίγαντας του λογισμικού έχει συχνά επικριθεί για την εκκίνηση νέων λειτουργιών του προγράμματος περιήγησης μόνο με OS updates και όχι συχνότερα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις εφαρμογές τρίτων.

Οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα δήλωσαν ότι η Microsoft εξέτασε τη μετακίνηση του Microsoft Edge στο Store για ταχύτερη και ευκολότερη ενημέρωση, αλλά αυτά τα σχέδια τελικά ακυρώθηκαν.

Ο επόμενος ουσιαστικός γύρος βελτιώσεων για τα Windows 10 έρχεται με την κυκλοφορία του Redstone 4 update τον επόμενο μήνα. Να σημειώσουμε ότι η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία έναρξης της νέας ενημερωμένης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS