ΑρχικήsecurityEthiHak 2018: Unleash your inner hacker!

EthiHak 2018: Unleash your inner hacker!

Αγαπητοί φίλοι,

Η μεγαλύτερη live-hacking εμπειρία που έγινε θεσμός, είναι και φέτος εδώ!

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των δύο προηγούμενων διαγωνισμών EthiHak, το SecNews ενώνει για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις του με την SmartPress, διοργανώνοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον πρωτοποριακό διαγωνισμό, EthiHak Contest.

Φέτος το HackTheBox (HTB) με link δίνει την πλατφόρμα για το CTF καθώς και το hosting και η greunion είναι υπεύθυνη για τα challenges.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς το μεγαλύτερο hacking event της χρονιάς θα λάβει χώρα στις 18-19 Απριλίου 2018, στον εκθεσιακό χώρο Δαΐς στα πλαίσια του Infocom Security.

Το EthiHak γεννήθηκε με σκοπό όλοι οι λάτρεις της ασφάλειας να εξασκούνται στο έπακρον στην εφαρμογή εργαλείων επίθεσης εναντίον πραγματικών στόχων και όχι έναντι κατασκευασμένων σεναρίων!

Επιπλέον, όλοι εμείς ευελπιστούμε ότι το EthiHak να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με σύγχρονες απειλές, κενά ασφαλείας αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι πανίσχυροι πλέον hackers για την παράκαμψη των συστημάτων ασφάλειας.

Με τη δική σας στήριξη, το όραμά μας έγινε πραγματικότητα και έτσι για μια ακόμη χρονιά, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και απλοί fans θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν έναντι πολλαπλών live στόχων, δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους.

Σας περιμένουμε και σας υποσχόμαστε στιγμές γεμάτες ενέργεια, ανατροπές, αλλά και πολλές εκπλήξεις!

Παραμείνετε συντονισμένοι – σε λίγο ανοίγουν οι εγγραφές!

Τα καλά νέα;

Ο φετινός διαγωνισμός EthiHak θα λειτουργήσει και ως προκριματικός διαγωνισμός για την σύσταση της φετινής εθνικής ομάδας στα πλαίσια του ECSC 2018.(ecsc.gr).

Φυσικά, υπάρχει μια θέση για τον καθένα από εσάς -ανεξαιρέτως- στο EthiHak 2018! Την ομάδα του ECSC 2018, η οποία θα ταξιδέψει φέτος στο Λονδίνο, ώστε να διαγωνιστεί στο φετινό ECSC θα την στελεχώσουν άτομα ηλικίας 14-25 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό ECSC και την Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας πατήστε εδώ.

Για την προετοιμασία σας, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε προπονήσεις στο https://www.hackthebox.eu/ 

Τι αλλάζει σε σχέση με το EthiHak 2017;

Στον φετινό διαγωνισμό δεν θα επιτρέπεται η εγγραφή σε ομάδες και οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να διαγωνιστούν ως μονάδες και όχι ως ομάδες.

Τέλος μην ξεχνάς πως για την συμμετοχή σου στον διαγωνισμό του Εthihak θα πρέπει να φέρεις μαζί σου τον προσωπικό σου υπολογιστή. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος θα επιτρέπεται η συμμετοχή εκτός των φυσικών εγκαταστάσεων.

ΕthiHak CTF – λίγα λόγια

  • Θα υπάρχει πίνακας βαθμολογίας που θα είναι ορατός online από το INTERNET και θα ενημερώνεται real-time με βάση την απόδοση των διαγωνιζομένων.
  • Το CTF δεν θα είναι ένα μεμονωμένο challenge αλλά ένα σύνολο από challenges τα οποία θα βαθμολογούνται και θα αξιολογούνται ξεχωριστά.
  • Οι εγγραφές για την συμμετοχή θα μπορούν να γίνουν online, σε σύνδεσμο ο οποίος θα δημοσιευθεί σύντομα. Για αυτό μείνε συντονισμένος!
  • Τα challenges δεν θα είναι προοδευτικής δυσκολίας, ούτε θα απαιτείται να ακολουθηθεί συμβατική προσέγγιση για την λύση τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λύνονται με τέτοια.
  • Ακόμα και μετά την τελική βαθμολόγηση στο scoreboard κατά την λήξη της άσκησης, την 1η θέση θα την πάρει το άτομο που έλαβε την μεγαλύτερη βαθμολογία στο scoreboard.

Μεγάλη Προσοχή!!

Registration Process: Για να γίνει accept το registration θα πρέπει να δώσετε VALID στοιχεία (κατά την εγγραφή σας) ώστε να γίνετε αποδεκτοί από τους διαχειριστές. Αυτό σημαίνει ότι μετά τον έλεγχο των στοιχείων σας θα γίνει η αποδοχή του registration και θα εμφανιστεί το όνομα του χρήστη στο scoreboard του portal.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι χρήστες θα ταυτοποιούνται με ονοματεπώνυμο και username κατά την ημέρα του Ethihak. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εκεί στις 09:00 γιατί 10:00 ακριβώς το πάρτι ξεκινάει!!

Διαδικασία Διαγωνισμού EthiHak 2018

Για την κατάκτηση της πολυπόθητης πρώτης θέσης θα πρέπει να τηρηθούν οι παρακάτω κανόνες:

  • One Rule: No Rules – No hints! (Think out of the box!).
  • Χρήσιμες πληροφορίες θα δοθούν με την έναρξη του σεναρίου, την Τετάρτη 18/4 στις 10:00 ακριβώς!
  • Θα πρέπει να τηρηθεί με αυστηρότητα ο σεβασμός στους κανόνες καλής συμπεριφοράς: Σεβαστείτε τους συν-συμμετέχοντες, όπως θα θέλατε να σεβαστούν εκείνοι εσάς (π.χ. Όχι DDoS, όχι οχλαγωγία / πηγαδάκια κλπ). Σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς θα υπάρξει αποκλεισμός από τον διαγωνισμό καθώς ο χώρος θα επιτηρείται συνεχώς από το προσωπικό του συνεδρίου.
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ η όποια επίθεση (φυσική ή ηλεκτρονική) σε άλλη εταιρεία / φορέα / οργανισμό / φυσικό ή/και νομικό πρόσωπο παντός δικαίου, εσωτερικού / εξωτερικού κλπ. πλην της δοθείσης εταιρείας – στόχου. Οι παραβάτες θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και ουδεμία ευθύνη έχουν οι εταιρείες συν-διοργάνωσης.
  • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα γίνεται από τον χώρο των εγκαταστάσεων. Παρόλα αυτά θα υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής και εκτός των εγκαταστάσεων. Η διαφορά θα είναι ότι όσοι διαγωνιστούν εντός των εγκαταστάσεων θα έχουν σαφές βαθμολογικό προβάδισμα.
  • Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι ανήλικοι συμμετέχοντες φίλοι μας, απαιτείται να έχουν γραπτή γονική συναίνεση για την παραλαβή του χρηματικού επάθλου των 1000 ευρώ, εφόσον στεφθούν νικητές.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ EthiHak CONTEST

  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν αποκλειστικώς φυσικά πρόσωπα. Από τον διαγωνισμό εξαιρούνται οι εργαζόμενοι της εταιρείας HackTheBox, Smartpress και του ενημερωτικού site τεχνολογίας Secnews.gr
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από τις 18/04/2018 10:00 έως και 19/04/2018 14:00 όπου και θα αποφασίσει η επιτροπή τον τελικό νικητή.
  • Έγκυρη συμμετοχή θεωρείται αυτή που περιέχει σωστά συμπληρωμένα όλα τα πεδία της φόρμας.
  • H βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 19/04/2018 μετά τη λήξη του διαγωνισμού και θα δημοσιευθούν στα Social Media και στις ιστοσελίδες της Smartpress του HackTheBox και του Secnews.gr.
  • Τα προσωπικά δεδομένα απαγορεύεται να μεταβιβαστούν σε τρίτους.
  • Η συμμετοχή στον live Διαγωνισμό EthiHak είναι ΔΩΡΕΑΝ!
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 80.

Δώστε λοιπόν την ευκαιρία στο εαυτό σας να γίνει ο φετινός νικητής του πρωτοποριακού Ethihak Contest 2018 κερδίζοντας το μεγάλο έπαθλο, αλλά και εξασφαλίζοντας μια θέση στην ομάδα του ECSC 2018.

Είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε ό,τι αξίζετε; Μείνετε συντονισμένοι στο Secnews καθώς περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παραμείνετε συντονισμένοι – σε λίγο ανοίγουν οι εγγραφές!EthiHak 2018

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS