Αρχικήbusiness40% των εργαζομένων παγκοσμίως δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των cyber επιθέσεων

40% των εργαζομένων παγκοσμίως δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των cyber επιθέσεων

Το 40% των εργαζομένων παγκοσμίως θεωρεί ότι δεν έχει καμία ευθύνη να διατηρεί τις πληροφορίες ασφαλείς, γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη μιας συνολικής στρατηγικής στα συστήματα για την αντιμετώπιση των cyber επιθέσεων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα αποτελέσει προτεραιότητα με την παροχή 1/2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κονδύλια για στον συγκεκριμένο τομέα, αποδεχόμενη το γεγονός ότι υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου ως ένα πολύ σημαντικό μέρος των “δημόσιων κοινών”.

Ενώ η κυβέρνηση έχει παραθέσει τη στρατηγική της για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τώρα είναι η σειρά του κοινού και ειδικά εκείνων που απασχολούνται με ιδιωτικές εταιρείες.  Η ασφάλεια οφείλει να αποτελεί υποχρέωση τόσο της κυβέρνησης όσο και των επιχειρήσεων.cyber επιθέσεων

Τα ευρήματα μιας έρευνας που διεξήχθη στον Καναδά δείχνουν το πόσο σημαντικό είναι οι εργαζόμενοι να αποφεύγουν πρακτικές που μπορεί να τους εκθέσουν σε επιθέσεις hacking όπως π.χ. η χρήση ενός δημόσιου Wi-Fi. Να θυμάστε ότι αν συνδεθείτε μια φορά τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα είτε να λάβετε έναν ιό είτε να παραβιαστεί η συσκευή σας.

Καθώς οι παραβιάσεις των δεδομένων έχουν γίνει ολοένα και πιο συνηθισμένες, οι οργανισμοί οφείλουν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους εργαζομένους τους και τα ευαίσθητα δεδομένα της επιχείρησης.

Τα άτομα μπορούν πάντα να επωφεληθούν από την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια, ανεξάρτητα από την ψηφιακή παιδεία που παρέχεται. Ένα αδιαμφησβήτητο γεγονός της εποχής μας είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να μιλούν λιγότερο και να γράφουν περισσότερα.

Η έρευνα ξεκαθαρίζει ότι σήμερα οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις ευθύνες τους και έτσι μερικές φορές καταλήγουν εκτεθειμένοι λόγω δικής τους άγνοιας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS