Πέμπτη, 9 Απριλίου, 10:10
Αρχική rapidalert Turk Hack: Διαρροές δεδομένων σε αντίποινα για τους πυροβολισμούς

Turk Hack: Διαρροές δεδομένων σε αντίποινα για τους πυροβολισμούς

Hacked το American Farm School Thessaloniki: Μέλη της ομάδας Turk Hack (THT από το Turk Hack Team) διέρρευσαν στο διαδίκτυο αρχεία που περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών (και όχι μόνο).

Το hack φέρεται να πραγματοποιήθηκε στο American Farm School Thessaloniki Greece (http://afs.edu.gr) και στα αρχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνονται ονοματεπώνυμα, emails, τηλέφωνα και η επαγγελματική ιδιότητα εργαζομένων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και κυβερνητικούς φορείς που είχαν πραγματοποιήσει εγγραφή στην ιστοσελίδα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πως έχουν συλλεχθεί τα στοιχεία που εμφανίζονται στα αρχεία που διέρρευσαν και εάν είναι αποτέλεσμα μίας ή περισσοτέρων, πρόσφατων, παραβιάσεων.

Σε ανάρτησή τους στο Twitter, οι hackers αναφέρουν: “Η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι΄αυτό που έκανε. Αυτή είναι μόνο η αρχή.”

Η ανάρτησή τους συνοδεύεται από αντίστοιχη προκήρυξη στα τουρκικά και ένα link που οδηγεί προς τα αρχεία που διέρρευσαν.

Turk Hack

- Advertisement -

Η διαρροή φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στον απόηχο του πρόσφατου επεισοδίου που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ του λιμενικού σώματος και ενός τουρκικού φορτηγού πλοίου που έπλεε βορειοδυτικά της Ρόδου.

Όταν το λιμενικό σώμα ζήτησε από τον καπετάνιο του τουρκικού πλοίου να προσαράξει προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος, ο πλοίαρχος δεν υπάκουσε στις εντολές με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές, κάτι που και πάλι δεν εμπόδισε την πορεία του τουρκικού σκάφους.

Η προκήρυξη των hackers ξεκινά με αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός, ενώ όπως αναφέρουν στόχος τους είναι να σηκώσουν τουρκική σημαία στα ελληνικά νησιά.

“Θα αποσπάσουμε τις μυστικές σας πληροφορίες, τα δεδομένα σας μέσω κυβερνοεπιθέσεων που ξεκινούν από τώρα”, αναφέρουν αφήνοντας αιχμές για ακόμη περισσότερες επιθέσεις.”

Παρακάτω υπάρχει μια απόπειρα μετάφρασης του Τούρκικου κειμένου:

Η Ελλάδα, άνοιξε πυρ εναντίον του τουρκικού πλοίου, και το πρόσχημα για το τουρκικό έθνος ήταν πολύ ασήμαντο. Τις προηγούμενες μέρες, είδαμε απλές απόπειρες επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που ήταν αστείες. Ήταν πολύ γελοίες για τις επιθέσεις που κάναμε.”

Εδώ, ο συγγραφέας αναφέρει κάτι που δεν βγάζει νόημα στο Google Translate, το προσπεράσαμε και πήγαμε παρακάτω:

….Η κακή σας οικονομία, η ντροπιαστική σας κυβέρνηση, τα εξαντλημένα σας συστήματα…. Το τουρκικό έθνος είχε παντα τον τελευταίο λόγο. Με τον Fatih Sultan Mehmet έχουμε απελάσει στο Βυζάντιό σας. Με τον Gazi Mustafa Kemal Atatürk σας πετάξαμε στη θάλασσα. Θα είμαστε και πάλι οι τελευταίοι, θα αδράξουμε, θα καταγράψουμε τις μυστικές σας πληροφορίες, τα δεδομένα σας, με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που πρόκειται να ξεκινήσουν. Ήδη έχουν δημοσιευτεί πολλές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κρίσης του Kardak (σ.σ.: Ίμια)…..
Ποιός ξέρει. Μια μέρα θα τιμήσουμε τα νησιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πάλι με την τουρκική σημαία. Νιώστε τη δύναμη της τουρκικής φήμης μέχρι το μυαλό σας!

Η ομάδα Turk Hack έχει ιδρυθεί από το 2002 και είναι μία από τις παλαιότερες Cyber ομάδες ​​στην Τουρκία.
Έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις ασφαλείας στον κυβερνοχώρο της Τουρκίας. Ορίζουν τον εαυτό τους ως ομάδα Atatürkist και εθνικιστών Τούρκων hacker (Nationalist Turkish Hacker group).

Η Turk Hack Team αναγγέλθηκε για πρώτη φορά με το hacking στο MSN.COM υπό την ηγεσία του ZoRRoKiN. Αυτή η ομάδα, η οποία δείχνει ότι αγωνίζεται ενάντια σε κάθε είδους απειλή στον κυβερνοχώρο ενάντια στην Τουρκία, και οριοθετεί τον εαυτό της στον υπόγειο κόσμο του Διαδικτύου.

Το 2015, η ομάδα ανακοίνωσε το όνομά της μέσα από πολλές εντυπωσιακές επιχειρήσεις hacking. Αυτοαποκαλούνται Chyber.

Όπως έχουν ενημερωθεί συντάκτες της ομάδας του SecNews από Έλληνες χακτιβιστές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, οι hackers προγραμματίζουν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον στόχων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς ετοιμάζουν.

Οι στόχοι που έχουν πληγεί μέχρι στιγμής και απο τις δύο πλευρές δεν είναι ιδιαίτερης σημαντικότητας. Φαίνεται όμως ότι ένα είδος άτυπου “κυβερνοπολέμου” με αβέβαια αποτελέσματα, είναι στα πρόθυρα να ξεκινήσει.

Ακολουθούν μερικά screenshots από τα αρχεία που διέρρευσαν:

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...

Netflix: Κλειδώστε τον λογαριασμό σας με PIN για περισσότερη ασφάλεια

Netflix: Κλειδώστε τον λογαριασμό σας με PIN για περισσότερη ασφάλεια- Το Netflix, μια από τις πιο γνωστές...