Αρχικήinet"Το Google Maps είναι αναξιόπιστο και μη εγκεκριμένο" δήλωσε η...

“Το Google Maps είναι αναξιόπιστο και μη εγκεκριμένο” δήλωσε η…

To Google Maps αποτελεί την πρώτη υπηρεσία χαρτογράφησης παγκοσμίως και χρησιμοποιείται καθημερινά από δισεκατομμύρια χρήστες αλλά όσον αφορά την ινδική κυβέρνηση πρόκειται για μια αναξιόπιστη και μη εγκεκριμένη λύση. Google Maps

Η υπηρεσία  Survey of India (SoI) εξήγησε πρόσφατα ότι η ινδική κυβέρνηση θεωρεί το Google Maps μη πιστοποιημένο το οποίο μάλιστα ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι της δεν χρησιμοποιούν αλλά αναγνώρισε ότι αποτελεί καλή λύση για τους χρήστες που αναζητούν σημεία ενδιαφέροντος.

Ο Γενικός Επιθεωρητής της Ινδίας Swarna Subba Rao αμφισβητεί την ακρίβεια του Google Maps επισημαίνοντας ότι όσοι αναζητούν υψηλή ακρίβεια συνιστώνται να χρησιμοποιούν τους χάρτες της Survey of India υπηρεσίας.

«Το Google Maps σας βοηθάει να φτάσετε σε ένα εστιατόριο ή γενικά σε έναν πολυσύχναστο χώρο που και 50 μέτρα μακριά να είστε δεν σας δυσαρεστεί. Όταν όμως πρόκειται να βάλουμε μια νέα σιδηροδρομική γραμμή ή να φτιάξουμε κανάλια λαμβάνουν δράση οι τοπογραφικοί μας χάρτες καθώς χρειάζεται ακριβή δεδομένα μηχανικής ποιότητας» τόνισε ο Γενικός Επιθεωρητής.

Απ’ ότι φαίνεται μάλιστα, η Ινδία φαίνεται να ψάχνει τρόπους για να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στους χάρτες της Google και τις πληροφορίες που παρέχει η υπηρεσία στους χρήστες.

Η Google από την άλλη πλευρά, αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις κυβερνητικές απαιτήσεις της περιοχής ειδικά τώρα που η εταιρεία ήρθε σε αντιπαράθεση σχετικά με τα σύνορα ορισμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της  Καμπότζης και της Ινδίας.

Συγκεκριμένα, αφού κατηγορήθηκε για ανακριβείς πληροφορίες, η Google αποφάσισε να ξεκινήσει δυο διαφορετικές εκδόσεις του Google Maps, μια για κάθε χώρα, παρουσιάζοντας έτσι τις ζητούμενες λεπτομέρειες για τα σύνορα που συμβαδίζουν με τις κυβερνητικές απαιτήσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS