Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Το Rietspoof malware εξαπλώνεται μέσω Facebook Messenger και Skype

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου), οι ερευνητές περιέγραψαν ένα νέο malware, τo οποίo χαρακτήρισαν ως «κακόβουλο...
Read More
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
Latest Posts

Android Authenticator App: Έρχεται με υποστήριξη δακτυλικών αποτυπωμάτων

Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα μια σημαντική ενημερωμένη έκδοση για την εφαρμογή Authenticator στο Android, επιτρέποντας τελικά την υποστήριξη δακτυλικών αποτυπωμάτων για εύκολο έλεγχο ταυτότητας.

android

Διατίθεται ήδη στο iOS και επιτρέπει στους χρήστες απλά να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο και να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας, αφού έχουν σαρωθεί με δακτυλικά αποτυπώματα, μια διαδικασία που είναι ουσιαστικά ταχύτερη και ασφαλέστερη.

Είναι αυτονόητο ότι αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί μόνο σε συσκευές με αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά δεδομένου ότι αυτή η τεχνολογία είναι ήδη ευρέως υιοθετημένη σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι πρακτικό για πολλούς.

Επειδή πρόκειται για μια εφαρμογή που υποτίθεται ότι προστατεύει τον λογαριασμό σας, ήταν κάπως δύσκολο να μην έχει κανείς από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες ασφάλειας για κινητά αυτές τις μέρες, οπότε αυτή την ανανέωση αναμένεται να την αποδεχτούν οι περισσότεροι χρήστες εκεί έξω.

Το Microsoft Authenticator είναι ένας τακτικός τρόπος για την ταχεία επαλήθευση της ταυτότητάς σας στο διαδίκτυο όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό της Microsoft, διασφαλίζοντας έτσι ότι κανείς άλλος δίπλα σας δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Λειτουργεί σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android και παρέχει αποτελεσματική επαλήθευση σε δύο βήματα, με ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στη συσκευή σας για να επιτρέπουν την πρόσβαση σε κάθε προσπάθεια καταγραφής μιας προσπάθειας ελέγχου ταυτότητας.

“Η επαλήθευση σε δύο βήματα βοηθά στην προστασία του λογαριασμού σας παρέχοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας πέρα από τον κωδικό σας. Δείτε πώς λειτουργεί – κατά τη σύνδεση, μετά την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης σας, θα σας ζητηθεί ένας πρόσθετος τρόπος να αποδείξετε ότι είστε πραγματικά εσείς. Είτε εγκρίνετε την ειδοποίηση που αποστέλλεται στον Microsoft Authenticator είτε εισάγετε τον κώδικα επαλήθευσης που δημιουργείται από την εφαρμογή. Με αυτήν τη δυνατότητα, ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να βρει τον κωδικό πρόσβασης σας, θα σταματήσει εκεί εάν δεν έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας “, εξηγεί η Microsoft.

Η υποστήριξη δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι διαθέσιμη στο Microsoft Authenticator για έκδοση 6.1.7 του Android, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση αυτής της δημιουργίας, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *