ΑρχικήinetFacebook και Messenger οι πιο διαδεδομένες εφαρμογές σε Android/iOS

Facebook και Messenger οι πιο διαδεδομένες εφαρμογές σε Android/iOS

Μια νέα μελέτη από το  Sensor Tower αποκαλύπτει τις εφαρμογές που έχουν κατεβάσει οι χρήστες κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, με τις εφαρμογές του Facebook να κυριαρχούν στα charts τόσο για Android όσο και για iOS. Ως εκ τούτου, η κορυφαία εφαρμογή για iOS με βάση τα downloads ήταν το Messenger, ακολουθούμενη από τα WhatsApp, Bitmoji, Instagram και Facebook.

facebook

Όσον αφορά τα Android, στην κορυφή του πίνακα βρίσκεται η εφαρμογή του Faceboοk, ενώ ακολουθούν τα WhatsApp, Messenger, Instagram και Snapchat. Προφανώς οι χρήστες iOS και Android βλέπουν τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης ως τις πιο σημαντικές και τις πιο διαδεδομένες. Οι εφαρμογές του Facebook θα συνεχίσουν σίγουρα να αυξάνουν σε δημοτικότητα, ειδικά αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε την νέα AI βοηθό για την εφαρμογή του Messenger.

Ενώ το Faceboοk κατάφερε να κυριαρχήσει στην αγορά των apps, από την άποψη των downloads, οι εφαρμογές audio και video streaming κατέγραψαν τα μεγαλύτερα έσοδα. Το Netflix κατέγραψε σε παγκόσμιο επίπεδο έσοδα ύψους 133 εκατομμυρίων δολαρίων, έως και 286% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Διεθνώς, οι παγκόσμιες λήψεις αυξήθηκαν από 11.9 δισεκατομμύρια σε 13.5 δισεκατομμύρια, σε σύγκριση με το περασμένο έτος, σημειώνοντας έτσι μια αύξηση της τάξης τους 14%. Ακόμη 4,7 δισεκατομμύρια downloads πραγματοποιήθηκαν για εφαρμογές στο App Store, ενώ το Google Play Store κατέγραψε συνολικά 8,8 δισεκατομμύρια downloads. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι ο αριθμός των smartphones με λειτουργικό σύστημα Android είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνος των iOS.

Όμως οι χρήστες των iPhone ξοδεύουν ως γνωστόν περισσότερα χρήματα για εφαρμογές, με την τελευταία μελέτη να δείχνει ότι 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τα συνολικά κέρδη προήλθαν από το App Store, ενώ το Google Play συγκέντρωσε 504 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αριθμοί δεν περιλαμβάνουν τα έσοδα από παιχνίδια, ένα τμήμα που είναι αρκετά δημοφιλές στο  App Store και αποτελεί κύρια πηγή εσόδων για την πλατφόρμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS