ΑρχικήinetΜάθετε πως τα iPhones συνέλαβαν έναν ληστή!

Μάθετε πως τα iPhones συνέλαβαν έναν ληστή!

Μερικές φορές είναι καλύτερα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Αυτό σκέφτηκε μια ομάδα θεατών του φεστιβάλ Coachella όταν αντιλήφθηκαν ότι τα smartphones τους έχουν κλαπεί. Ο υπεύθυνος για της κλοπές, Reinaldo De Jesus Henao, από τη Νέα Υόρκη κατάφερε να κλέψει 100 τηλέφωνα κατά την διάρκεια του Coachella. Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των αποκτημάτων ήταν iPhones. iPhones

Μια ομάδα ανθρώπων που παρατήρησαν ότι τα iPhones τους έχουν κλαπεί χρησιμοποίησαν την εφαρμογή “Find my iPhone” μαζί με την υπηρεσία iCloud για να εντοπίσουν τις συσκευές τους. Όντως, κατάφεραν να εντοπίσουν τα smartphones τους μαζί με τον Reinaldo De Jesus Henao ο οποίος είχε στο σακίδιο του πάνω από 100 κλεμμένα IOS και Android  τηλέφωνα.

Το γεγονός ότι μαζεύτηκαν πολλά άτομα γύρω από ένα συγκεκριμένο νεαρό με ένα σακίδιο ήταν αρκετό για να έρθει η αστυνομία και να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται τελικά για τον υπεύθυνο της μεγάλης κλοπής.

Μερικά από τα κλεμμένα smartphones επιστράφηκαν αμέσως στους ιδιοκτήτες τους  ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό επεστράφη στη Lost and Found υπηρεσία μέχρι να βρεθούν οι κάτοχοι τους.

Ουσιαστικά, τα παράσημα ανήκουν στην εφαρμογή “Find my iPhone” της Apple που βοήθησε τους ιδιοκτήτες να εντοπίσουν τις συσκευές τους, υπό την προϋπόθεση ότι η εφαρμογή είχε ενεργοποιηθεί φυσικά. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δουν που βρίσκετε η συσκευή τους στον χάρτη, να ακουστεί ένας ήχος για να κατατοπιστούν ή ακόμα και να ενεργοποιηθεί το Lost Mode για το κλείδωμα της συσκευής καθώς και την διαγραφή εξ αποστάσεως των προσωπικών πληροφοριών.

Το Android Device Manager της Google λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες Android συσκευών να εντοπίσουν την ακριβή θέση των smartphones τους σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS