ΑρχικήsecurityΑκόμα πιο ασφαλές το νέο scanner ίριδας της Microsoft

Ακόμα πιο ασφαλές το νέο scanner ίριδας της Microsoft

Η Microsoft είναι η πρωτοπόρος των scanner ίριδας για κινητά τηλέφωνα, αφού η εταιρεία ήταν από τις πρώτες που εισήγαγε την επαναστατική αυτή τεχνολογία στα smartphones (και συγκεκριμένα στο Lumia 950) τον Οκτώβριο του 2015, και τώρα μοιάζει να διερευνά τρόπους για την βελτίωσή της μελλοντικά.

microsoft

Η εταιρεία δημιούργησε πρόσφατα έναν σαρωτή ίριδας ματιού που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι hacker-proof, δεδομένου ότι μπορεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ της ίριδας ενός ανθρώπου, από μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης της ίριδας.

Πρόσφατα, οι ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ότι τα εν λόγω συστήματα ασφαλείας μπορούν εύκολα να παρακαμφθούν μέσω της σάρωσης HD φωτογραφιών των χρηστών, με τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου και ίριδας να αποδεικνύονται ευάλωτα σε τέτοιες προσπάθειες.

Αυτό που η Micrοsoft προσπαθεί να κάνει είναι να δημιουργήσει μια τεχνολογία που θα εκμεταλλεύεται την τρισδιάστατη δομή του ανθρώπινου ματιού, με ειδικές φωτογραφικές μηχανές, οι οποίες θα είναι σε θέση να φωτίζουν την ίριδα πριν την διαδικασία της σάρωσης.

Αυτές οι κάμερες στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται για να λαμβάνουν φωτογραφίες του ματιού σε διαφορετικά σημεία, και θα αναλύουν την τρισδιάστατη δομή από πολλαπλές οπτικές γωνίες, προσπαθώντας όχι μόνο να καθορίσουν εάν θα πρέπει να δοθεί πρόσβαση στον χρήστη, αλλά και αν η σάρωση γίνεται σε κάποιον άνθρωπο ή σε φωτογραφία ανθρώπου.

Παρότι η νέα αυτή τεχνολογία είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, η Microsοft θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει ως μέσο για τη βελτίωση των Windows Hello σε μελλοντικές συσκευές. Φυσικά μια από τις πρώτες συσκευές που έρχεται στο μυαλό μας και θα μπορούσε να επωφεληθεί από τον νέο σαρωτή ίριδας είναι το νέο Surface Phone, μια συσκευή που δεν ξέρουμε στα σίγουρα αν υπάρχει αλλά όλοι ελπίζουμε να την δούμε αργότερα αυτό το έτος ή στις αρχές του 2018.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS