Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:14
Αρχική inet 11χρονο αγόρι χακάρει συσκευές Bluetooth χρησιμοποιώντας Raspberry Pi

11χρονο αγόρι χακάρει συσκευές Bluetooth χρησιμοποιώντας Raspberry Pi

BluetoothΟι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας που συμμετείχαν σε διάσκεψη για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου στο Παγκόσμιο Φόρουμ στη Χάγη (Ολλανδία) την Τρίτη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  μια παρουσίαση που έγινε από έναν 11χρονο “cyber ninja”, ο οποίος έδειξε τα θλιβερά πρότυπα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που επικρατούν στην τεχνολογία. Χάκαρε συσκευές Bluetooth για να χειριστεί ένα αρκουδάκι και να δείξει πώς τα έξυπνα παιχνίδια “μπορούν να μετατραπούν σε όπλα”.

Το εν λόγω παιδί θαύμα είναι ο Αμερικανός Reuben Paul, ένας εμπειρογνώμονας στον κυβερνοχώρο και λευκός hacker, ο οποίος επί του παρόντος φοιτά σε ένα σχολείο του Ώστιν στο Τέξας. “Από αεροπλάνα έως αυτοκίνητα, από έξυπνα τηλέφωνα έως έξυπνα σπίτια, οτιδήποτε ή οποιοδήποτε παιχνίδι μπορεί να είναι μέρος του Internet Of Things (IOT) “, δήλωσε ο Reuben στο ακροατήριο. “Οποιοδήποτε έξυπνο παιχνίδι μπορεί να γίνει όπλο.”

Ως μέρος της ζωντανής επίδειξής του και για να αποδείξει τη θεωρία του, ο Reuben έκανε το αρκουδάκι του Bob, που συνδέεται με το iCloud μέσω Wi-Fi και Bluetooth να λαμβάνει και να μεταδίδει μηνύματα.

Έπειτα συνέδεσε ένα “Raspberry Pi” – ένα μικροσκοπικό και χαμηλού κόστους υπολογιστή – στον φορητό υπολογιστή του και άρχισε να σαρώνει την αίθουσα για διαθέσιμες συσκευές Bluetooth. Προς έκπληξη όλων των ανθρώπων στην αίθουσα, το αγόρι κατάφερε να κατεβάσει δεκάδες αριθμούς, συμπεριλαμβανομένων μερικών κορυφαίων αξιωματούχων.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού που ονομάζεται Python, συνέχισε να εισβάλλει στο αρκουδάκι του μέσω του Διαδικτύου μέσω ενός από τους αριθμούς και ενεργοποίησε τα φώτα του Bob και μεταβίβασε ένα ηχογραφημένο μήνυμα από το ακροατήριο μέσω του παιχνιδιού.

«Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης, συσκευές απομακρυσμένης παρακολούθησης για να κατασκοπεύσουν τα παιδιά ή να εντοπίσουν ένα άτομο που χρησιμοποιεί GPS. Ακόμα χειρότερα, τα παιχνίδια θα μπορούσαν ακόμη να προγραμματιστούν να λένε “συνάντησέ με σε αυτό το μέρος και θα φύγουμε μαζί”, δήλωσε ο Reuben.

Εκτός όμως από cyber-ninja, ο Reuben είναι επίσης ο νεότερος Αμερικανός που κέρδισε μαύρη ζώνη στο Shaolin Kung Fu. Με τη βοήθεια της οικογένειάς του, ο Reuben δημιούργησε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ονομάζεται CyberShaolin, σκοπός της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους “κινδύνους στον κυβερνοχώρο”.

Ο πατέρας του Reuben, Mano Paul, ειδικός πληροφορικής, δήλωσε ότι οι δεξιότητες του παιδιού του αναδύθηκαν στην ηλικία των έξι ετών, όταν άρχισε να εξερευνά το πώς λειτουργούσαν τα συστήματα λογισμικού.

Ο Reuben ελπίζει να μελετήσει για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είτε στο πανεπιστήμιο Caltech είτε στο πανεπιστήμιο του MIT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.