Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

11χρονο αγόρι χακάρει συσκευές Bluetooth χρησιμοποιώντας Raspberry Pi

BluetoothΟι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας που συμμετείχαν σε διάσκεψη για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου στο Παγκόσμιο Φόρουμ στη Χάγη (Ολλανδία) την Τρίτη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  μια παρουσίαση που έγινε από έναν 11χρονο «cyber ninja», ο οποίος έδειξε τα θλιβερά πρότυπα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που επικρατούν στην τεχνολογία. Χάκαρε συσκευές Bluetooth για να χειριστεί ένα αρκουδάκι και να δείξει πώς τα έξυπνα παιχνίδια «μπορούν να μετατραπούν σε όπλα».

Το εν λόγω παιδί θαύμα είναι ο Αμερικανός Reuben Paul, ένας εμπειρογνώμονας στον κυβερνοχώρο και λευκός hacker, ο οποίος επί του παρόντος φοιτά σε ένα σχολείο του Ώστιν στο Τέξας. «Από αεροπλάνα έως αυτοκίνητα, από έξυπνα τηλέφωνα έως έξυπνα σπίτια, οτιδήποτε ή οποιοδήποτε παιχνίδι μπορεί να είναι μέρος του Internet Of Things (IOT) «, δήλωσε ο Reuben στο ακροατήριο. «Οποιοδήποτε έξυπνο παιχνίδι μπορεί να γίνει όπλο.»

Ως μέρος της ζωντανής επίδειξής του και για να αποδείξει τη θεωρία του, ο Reuben έκανε το αρκουδάκι του Bob, που συνδέεται με το iCloud μέσω Wi-Fi και Bluetooth να λαμβάνει και να μεταδίδει μηνύματα.

Έπειτα συνέδεσε ένα «Raspberry Pi» – ένα μικροσκοπικό και χαμηλού κόστους υπολογιστή – στον φορητό υπολογιστή του και άρχισε να σαρώνει την αίθουσα για διαθέσιμες συσκευές Bluetooth. Προς έκπληξη όλων των ανθρώπων στην αίθουσα, το αγόρι κατάφερε να κατεβάσει δεκάδες αριθμούς, συμπεριλαμβανομένων μερικών κορυφαίων αξιωματούχων.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού που ονομάζεται Python, συνέχισε να εισβάλλει στο αρκουδάκι του μέσω του Διαδικτύου μέσω ενός από τους αριθμούς και ενεργοποίησε τα φώτα του Bob και μεταβίβασε ένα ηχογραφημένο μήνυμα από το ακροατήριο μέσω του παιχνιδιού.

«Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης, συσκευές απομακρυσμένης παρακολούθησης για να κατασκοπεύσουν τα παιδιά ή να εντοπίσουν ένα άτομο που χρησιμοποιεί GPS. Ακόμα χειρότερα, τα παιχνίδια θα μπορούσαν ακόμη να προγραμματιστούν να λένε «συνάντησέ με σε αυτό το μέρος και θα φύγουμε μαζί», δήλωσε ο Reuben.

Εκτός όμως από cyber-ninja, ο Reuben είναι επίσης ο νεότερος Αμερικανός που κέρδισε μαύρη ζώνη στο Shaolin Kung Fu. Με τη βοήθεια της οικογένειάς του, ο Reuben δημιούργησε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ονομάζεται CyberShaolin, σκοπός της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους «κινδύνους στον κυβερνοχώρο».

Ο πατέρας του Reuben, Mano Paul, ειδικός πληροφορικής, δήλωσε ότι οι δεξιότητες του παιδιού του αναδύθηκαν στην ηλικία των έξι ετών, όταν άρχισε να εξερευνά το πώς λειτουργούσαν τα συστήματα λογισμικού.

Ο Reuben ελπίζει να μελετήσει για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είτε στο πανεπιστήμιο Caltech είτε στο πανεπιστήμιο του MIT.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *