Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Δεύτερη έφοδος των Αρχών στα κεντρικά γραφεία της Samsung

Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας εισέβαλαν σήμερα για δεύτερη φορά στο γραφείο της Samsung Electronics στη Seoul, στο πλαίσιο μιας έρευνας για το πολιτικό σκάνδαλο με τον Πρόεδρο Park Guen-hye.

Τα γραφεία Samsung Future Strategy Office, είναι το προπύργιο ελέγχου όλου του Samsung Group, και βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Samsung Electronics στο Gangnam της Seoul.Samsung Electronics

Η Samsung φέρεται να έχει δώσει χρήματα στην κόρη του Choi Soon-sil, ένα στενό φίλο του Προέδρου Park. Ο Choi έχει φυλακιστεί, καθώς χρησιμοποιώντας την επιρροή του συνήθιζε να επηρεάζει εθνικές υποθέσεις με δωροδοκίες από διάφορους ομίλους.

Η εταιρεία της Νότιας Κορέας φέρεται να έχει δώσει ₩ 3000000000 (περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια) στον Choi μέσω μιας εταιρείας που ονομάζεται Widec Sports και έχει σαν έδρα τη Γερμανία, με την ονομαστική δικαιολογία την υποστήριξη της ιππικής εκπαίδευσης της κόρης του Choi.

Η δεύτερη επιδρομή των αρχών πραγματοποιήθηκε για να συλλέξουν αποδείξεις για το αν η Samsung προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του Choi στις πολιτικές αρχές της χώρας, (ο Choi έχει ένα μεγάλο μερίδιο της Samsung C&T), να ψηφίσουν υπέρ της συγχώνευσης της εταιρείας με την Cheil Industries που έγινε πέρυσι.

Η συγχώνευση εγκρίθηκε τελικά και η Samsung νίκησε την Elliott Associates των ΗΠΑ. Η νεοσυσταθείσα Samsung C&T είναι τώρα η de facto ιθύνουσα εταιρεία του ομίλου Samsung και έχει ένα μεγάλο μερίδιο της Samsung Electronics.

Η συγχώνευση αυτή θεωρήθηκε σαν ένας τρόπος που χρησιμοποιήθηκε από την άρχουσα οικογένεια Lee να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην Samsung, από το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ομίλου.

Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης κατά πόσον υπήρχε κάποια οργανωμένη προσπάθεια εκ μέρους της Samsung για δωροδοκίες μέσω του Choi που είχαν σαν στόχο την πολιτική επιρροή.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *