Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Προσθέστε στοιχεία στο ‘Αποστολή Προς’ του μενού των Windows 10

Το μενού που εμφανίζεται όταν κάνετε δεξί κλικ στο File Explorer των Windows 10 περιέχει και μία εντολή με το όνομα «Αποστολή Προς». Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να προσθέσετε διάφορα προσαρμοσμένα στοιχεία μέσα στο υπομενού του Αποστολή Προς.

windows 10 tweak

Από προεπιλογή των Windows, το υπομενού αυτό περιέχει τόπους προορισμού, όπως Επιφάνεια εργασίας, Συσκευή Bluetooth, Παραλήπτης Fax, Έγγραφα και ούτω καθεξής. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικές εφαρμογές έχουν προσθέσει τον εαυτό τους στο μενού, όπως για παράδειγμα το Skype και το TeamViewer. Ας δούμε πώς μπορείτε να επεξεργαστείτε το μενού αυτό προσθέτοντας ή αφαιρώντας στοιχεία.

send_to1

Αν και τα Windows 10 δεν σας προσφέρουν κάποιο ειδικό εργαλείο για να προσαρμόσετε το μενού του «Αποστολή Προς», εντούτοις η αλλαγή του γίνεται εύκολα καθότι όλα τα στοιχεία του περιέχονται σε ένα μόνο φάκελο μέσα στο προφίλ σας. Μπορείτε να το ανοίξετε και να παίξετε με το περιεχόμενό του κατευθείαν.

Για να ανοίξετε το φάκελο όπου υπάρχει το μενού του «Αποστολή Προς» κάντε τα εξής:
1. Πατήστε ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιό σας τα πλήκτρα Win + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου της Εκτέλεσης.
2. Στο παράθυρο της «Εκτέλεσης» πληκτρολογήστε το ακόλουθο:    shell:sendto

Λογικά θα ανοίξει ένα παράθυρο του Explorer των Windows στην διεύθυνση C:\Users\to_onoma_sas\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo . Από εδώ, μπορείτε να προσθέσετε συντομεύσεις προς τις αγαπημένες σας εφαρμογές. Ας δούμε πως.

Αν για παράδειγμα θέλετε να προσθέσετε απλά μια συντόμευση για το αρχείο Notepad.exe, ώστε να μπορείτε να ανοίξετε οποιοδήποτε αρχείο απλού κειμένου με το Notepad κάνοντας δεξί κλικ επάνω του και χρησιμοποιώντας το μενού του «Αποστολή Προς», κάντε τα παρακάτω:
1. Κάντε δεξί κλικ στον κενό χώρο στο παράθυρο του File Explorer και επιλέξτε τα Δημιουργία – Συντόμευση.
2. Στο επόμενο παράθυρο διαλόγου, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε τη θέση του εκτελέσιμου αρχείου της εφαρμογής σας: Για το δικό μας παράδειγμα: «D:\Program Files\Notepad++\notepad++.exe» . Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε » » για να εσωκλείσετε την διεύθυνση.
3. Κάντε κλικ το κουμπί Επόμενο και στο πεδίο του ονόματος πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε.
4. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος. Η νέα επιλογή θα εμφανιστεί άμεσα στο μενού του «Αποστολή Προς»

send_to2

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση με drag-and-drop. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε οπουδήποτε μία συντόμευση για κάποιο συγκεκριμένο φάκελο του σκληρού σας δίσκου και μετά να την μεταφέρετε στο μενού του «Αποστολή Προς» με απλό drag-and-drop.

Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν για να σας δώσουν καλύτερη παραγωγικότητα στον File Explorer. Μπορείτε να γλιτώσετε από αρκετά κλικς αν οργανώσετε σωστά τις συχνές αλληλουχίες κινήσεων σε μία και μόνη εντολή στον υπολογιστή σας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *