Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Τέρμα τα hashtags στο Facebook

Η Tint, μια υπηρεσία διαχείρισης φίλων στα κοινωνικά δίκτυα, γνωστοποίησε με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες της, ότι το κοινωνικό δίκτυο Facebook έχει προγραμματίσει το τέλος του hashtag API, που επιτρέπει την πρόσβαση στα δεδομένα hashtag, στις 30 Απριλίου.

Η Tint δήλωσε ότι το εν λόγω API άρχισε να επιστρέφει σφάλματα από χθες και ότι το Facebook έχει επιβεβαιώσει ότι δεν θα υποστηρίζει πλέον το API που χρησιμοποιείται για τα hashtags. Έτσι οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό δεν θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα hashtag και στα στατιστικά στοιχεία, σύμωνα με το TNW.facebook hashtag

Ένας εκπρόσωπος του Faceboοk δήλωσε: «Πραγματοποιήσαμε αυτή την αλλαγή, επειδή ακούσαμε από τα μέλη μας ότι θέλουν περισσότερο έλεγχο επί των πληροφοριών που μοιράζονται με τις εφαρμογές. Το Post Search API επιτρέπει σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες δημοσιεύσεις μελών. Έτσι σταματάμε αυτό το API για να δώσουμε στα μέλη μας περισσότερο έλεγχο στο πώς οι πληροφορίες τους χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές.»

Υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις που οι προγραμματιστές μπορούν να εξετάσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν να ηρησιμοποιούν στις αναζητήσεις τους τα hashtags στο Faceboοk:

Το Facebook Media Solutions API επιτρέπει σε εφαρμογές να επιστρέψουν την καταμέτρηση των δημοσιεύσεων με hashtags. Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο σε ένα περιορισμένο σύνολο προγραμματιστών που αναπτύσουν λύσεις για εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι προγραμματιστές μπορούν να ζητήσουν να εγγραφούν με e-mail στο contentsolutions@fb.com.
Επιπλέον, το κοινωνικό δίκτυο έχει μια εταιρική σχέση με την Datasift, μια υπηρεσία που παρέχει στις εφαρμογές τη δυνατότητα να διεξάγουν αναζητήσεις και να λαμβάνουν ανώνυμες και συγκεντρωτικές πληροφορίες από το Facebοok.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *