ΑρχικήinetΠώς να αλλάξετε το Boot logo στα Windows 8.1

Πώς να αλλάξετε το Boot logo στα Windows 8.1

Έχετε σκεφτεί ποτέ να αλλάξετε το boot logo του υπολογιστή σας, είτε γιατί θέλετε κάποιο προσαρμοσμένο στα δικά σας γούστα, ή γιατί θέλετε να αποδείξετε στους φίλους σας ότι μπορείτε να το κάνετε; Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να το κάνετε απλά, μάλλον όσο πιο απλά γίνεται.

boot logo
Boot logo

Προετοιμασία:

Πρώτα θα πρέπει να έχουν πλήρη πρόσβαση στο ακόλουθο αρχείο. Αυτό το αρχείο είναι όπου είναι αποθηκευμένο το λογότυπο εκκίνησης :

C:\Windows\Boot\Resources\bootres.dll

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση είναι η εφαρμογή TakeOwnershipEx. Θα σας επιτρέψει να έχετε πλήρη πρόσβαση σε οποιοδήποτε αρχείο μόνο με ένα κλικ.

Εναλλακτικά, τρέξτε τις παρακάτω εντολές (ανοίξτε το παράθυρο εντολών από το search αναζητώντας το cmd.exe)

takeown /f C:\Windows\Boot\Resources\bootres.dll 
icacls C:\Windows\Boot\Resources\bootres.dll /grant %username%:f

 

Πως να αντικαταστήσουμε το αρχείο που περιέχει το Boot logo.

Πάμε να αλλάξουμε το Boot logo, λοιπόν.

Για την προετοιμασία του bootres.dll, δημιουργήστε ένα φάκελο στο δίσκο C: C:\Bootlogo. Αντιγράψτε και επικολλήστε το αρχείο bootres.dll σε αυτόν το φάκελο .
Δημιουργήστε ένα φάκελο που ονομάζεται Logos  Αυτός θα είναι ο φάκελος που αργότερα θα έχει τις  εικόνες που θα βγάλουμε από το αρχείο DLL ούτως ώστε να μπορείτε να τις επεξεργαστείτε.
Τώρα θα πρέπει να κατεβάσετε ορισμένες απαραίτητες εφαρμογές μέσα στο φάκελο σας Bootlogo:
Signer: Το Signer είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να υπογράψετε δικά σας πιστοποιητικά.
Την τελευταία alpha έκδοση του 7-Zip: Το 7-zip είναι ένα διάσημο δωρεάν εργαλείο, αρχειοθέτησης. Μην ανησυχείτε, για την Α έκδοση, είναι σταθερή.
Restorator: Είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας πόρων, αλλά δεν είναι δωρεάν. Μόνο η εφαρμογή Restorator θα λειτουργήσει σε αυτή την περίπτωση, καθώς άλλες εφαρμογές μπορεί να βλάψουν τους πόρους που υπάρχουν μέσα στο DLL. π.χ. το δημοφιλές δωρεάν λογισμικό, Resource Hacker δεν είναι κατάλληλο στην περίπτωσή μας..
Χρησιμοποιώντας το Restorator, ανοίξτε το αρχείο bootres.dll και βρείτε την ενότητα RCData από τα αριστερά. Μέσα στοRCData , θα δείτε ένα αρχείο που ονομάζεται “1”. Κάντε δεξί κλικ και Εξαγωγή ως ( Extract as) και αποθηκεύστε το αρχείο που θα βγει σαν RCDATA_1.wim.
Ανοίξτε το αρχείο RCDATA_1.wim χρησιμοποιώντας το 7-zip και βγάλτε όλες τις εικόνες στο φάκελο Logos που δημιουργήσατε προηγουμένως για να τις επεξεργαστείτε. Θα πρέπει να είναι στην ίδια ανάλυση με τις πρωτότυπες εικόνες. Η μορφή τους πρέπει να είναι σε “bitmap 24-bit”.

Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας για να δημιουγήσετε τις δικές σας εικόνες. Όταν τελειώσετε, χρησιμοποιήστε και πάλι το 7-Zip για να συσκευάσετε τις επεξεργασμένες εικόνες και πάλι μέσα στο αρχείο RCDATA_1.wim.
Με το Restorator δεξί κλικ στο “1” και επιλέξτε Assign / Assign to., αναζητήστε το επεξεργασμένο RCData_1.wim.
Αποθηκεύστε το αρχείο DLL και κοντά Αποκατάστασης .
Ανοίξτε μια γραμμή εντολών και μεταβείτε στο φάκελο C:\Bootlogo πληκτρολογώντας:
cd C:\Bootlogo

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή μέσα στο φάκελο C:\Bootlogo

signer /sign sign bootres.dll

Η εφαρμογή Signer θα σας ζητήσει να εγκαταστήσετε ένα πιστοποιητικό root (root certificate), επιλέξτε Ναι.
Τοποθετήστε το τροποποιημένο αρχείο bootres.dll σας πίσω στο φάκελο C:\Windows\Boot\Resources\ και να επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Καλό θα ήταν πριν αλλάξετε το αυθεντικό bootres.dll με το πειραγμένο, να κρατήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Εάν το λογότυπο σας δεν εμφανίζεται, και βλέπετε μόνο το boot animation (ο κύκλος περιστροφής), τότε εκτελέστε την ακόλουθη εντολή σε ένα παράθυρο εντολών

Bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
Αν για άλλη μια φορά δεν μπορείτε να δείτε το νέο σας logo, επαναλάβετε όλα τα παραπάνω βήματα άλλη μια φορά, γιατί υπάρχει η περίπτωση να κάνατε κάτι λάθος.

Αυτό ήταν! Απολαύστε το προσαρμοσμένο σας Boot Logo.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS