ΑρχικήinetΗλιακό αεροπλάνο επιχειρεί να κάνει το γύρο του κόσμου

Ηλιακό αεροπλάνο επιχειρεί να κάνει το γύρο του κόσμου

50eaf3fa85ef7e1d9b0f6a706700010a-αεροπλάνο

Το Solar Impulse 2 αεροπλάνο έφτασε στη Νέα Υόρκη στις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, καταλήγοντας στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια να πετάξει σε όλο τον κόσμο.

Το πειραματικό αεροπλάνο – το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια – προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy στις 03.59 π.μ. μετά από τέσσερις ώρες και 41 λεπτά πτήσης από την Πενσυλβανία.

Πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί, πέταξε γύρω από το Άγαλμα της Ελευθερίας, προσφέροντας μια εντυπωσιακή εικόνα της νυχτερινής Αμερικής.

«Λάβαμε πολύ θετικές και συγκινητικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή είναι μια χώρα πρωτοπόρων και εξερευνητών» είπε σε μια δήλωσή του ο Bertrand Piccard, συν-ιδρυτής του έργου. Αυτός και οι συνεργάτες του αναλαμβάνουν εκ περιτροπής τις πτήσεις του ηλιακού αεροπλάνου.

Η πτήση από την Πενσυλβανία στη Νέα Υόρκη – που πραγματοποιήθηκε από τον Borschberg – είναι το 14ο σκέλος του ταξιδιού του Solar Impulse για τον περίπλου της γης.

Το ηλιακό αεροπλάνο αρχικά ξεκίνησε το ταξίδι του το Μάρτιος του 2015, όταν απογειώθηκε από το Άμπου Ντάμπι και κάνοντας στάσεις σε Ομάν, Ινδία, Μιανμάρ, Κίνα και Ιαπωνία πριν από την πτήση του στη Χαβάη. Αλλά τότε υπήρξε μια εμπλοκή στο σχέδιο.

Η μπαταρία του αεροσκάφους είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, αναγκάζοντας τους πιλότους να αναστείλουν το ταξίδι τους μέχρι τον Απρίλιο, όταν ο Piccard απογειώθηκε από τη Χαβάη για ένα τριήμερο ταξίδι στην ηπειρωτική χώρα.

Από τότε που έφτασαν στην Καλιφόρνια, ο Piccard και o Borschberg πιλόταραν το αεροπλάνο σε τέσσερις ακόμα στάσεις πριν φτάσει στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Το Solar Impulse 2 θα συνεχίσει τώρα το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο, πετώντας πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στη Βόρεια Αφρική ή την Ευρώπη πριν γυρίσει πίσω στο Άμπου Ντάμπι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS