5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

12 Facts για το Gοοgle που δεν γνωρίζετε! Ήρθε η ώρα να τα μάθετε!

Με σκοπό να οργανώσει του κόσμου τις πληροφορίες για να είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες μόνο με μερικά κλικ, οι Larry Page και Sergey Brin ξεκίνησαν ένα ερευνητικό project το 1996, αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως Gοοgle.

12 Facts για το Gοοgle που δεν γνωρίζετε! Ήρθε η ώρα να τα μάθετε!

Σύμφωνα με έρευνες, το μερίδιο του Google search αγγίζει περίπου το 68% όλου του διαδικτύου, και έχει εξαγοράσει πάνω από 180 εταιρείες (δεδομένα Απριλίου 2015). Το Google είναι τόσο διάσημο που τα «google» και «google it» αποτελούν πια ρήματα της καθομιλουμένης.

Και υπάρχουν τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε για το Google. Πάμε να ανακαλύψουμε 12 εκπληκτικά δεδομένα για το Google, μια από τις πιο δημιουργικές εταιρείες την σήμερον ημέρα.

1. Google’s 40 GB DataBase

Αρχικά, τα πάντα της Google μπορούσαν να συμπιεστούν σε δέκα 4 GB hard disks. Γνωρίζετε πόσο μεγάλη είναι σήμερα; Περίπου 100 εκατομμύρια GB!!

2. Googol σωστά;

Googol - 12 Facts για το Gοοgle που δεν γνωρίζετε! Ήρθε η ώρα να τα μάθετε!

Η εταιρεία των $400 δισεκατομμυρίων δολαρίων αρχικά θα ονομαζόταν ‘Googol’, αλλά άλλαξε σε Google εξαιτίας των spelling error που εμφανίζονταν στους ιδρυτές της.

3. Μίνιμαλ Homepage

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η Google έχει τόσο απλή homepage; Και μάλιστα, εφόσον μπορεί να έχει στην διάθεσή της τους καλύτερους των καλύτερων σχεδιαστών; Όταν οι Larry και Brin δημιούργησαν το Google, δεν γνώριζαν αρκετά HTML για να δημιουργήσουν μια εμφανίσιμη homepage. Ήθελαν ένα απλό interface, κι έτσι απλά κόλλησαν σε αυτό.

4. Εξαγοράζει μια νέα εταιρεία κάθε βδομάδα

Google-Buy-Button 12 Facts για το Gοοgle που δεν γνωρίζετε! Ήρθε η ώρα να τα μάθετε!

Γνωρίζετε γιατί η Google είναι τόσο πλούσια και δημιουργική; Επειδή της ανήκει σχεδόν κάθε εταιρεία. Η Google κατά μέσο όρο εξαγοράζει μια νέα εταιρεία κάθε βδομάδα από το 2010.

5. Έχετε χαμηλή βαθμολογία στο πτυχίο σας; Τέλεια!

Η Google παραβλέπει αυτόν τον παράγοντα που ονομάζεται ‘υψηλή βαθμολογία πτυχίου’ στα βιογραφικά των εργαζομένων της και αναζητά πραγματικά developer skills. Είναι γεγονός, πως στην εταιρεία υπάρχουν ομάδες εργαζομένων, που περίπου το 14% αυτών δεν έχουν σπουδάσει καν σε κάποιο κολλέγιο.

6. Σπάει πλάκα! 

12 Facts για το Gοοgle που δεν γνωρίζετε! Ήρθε η ώρα να τα μάθετε!

Το Google είναι έξυπνο, κι έχει χιούμορ. Εάν βαριέστε, στο Google μπορείτε να βρείτε αμέτρητα fun tricks για να περάσετε την ώρα σας.

7. Νέες αναζητήσεις κάθε μέρα

Κάθε μέρα που περνά η Google ‘βλέπει’ περίπου 16% search queries που δεν έχει ξαναδεί πριν. Ο καθένας μας είναι μοναδικός και κάνει την δική του αναζήτηση απ’ όσο φαίνεται…

8. Υπολογιστής που μπορεί να προγραμματίσει μόνος του

Πιστεύεται πως η Google σχεδιάζει έναν υπολογιστή τόσο προηγμένο, που θα μπορεί να προγραμματίσει μόνος του. Θεέ, έρχεται το Skynet;

9. Ο καλύτερος εργοδότης

google-hack-for-humanity-students - 12 Facts για το Gοοgle που δεν γνωρίζετε! Ήρθε η ώρα να τα μάθετε!

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι το Α και το Ω. Και η Google το γνωρίζει αυτό. Έχει την καλύτερη work culture κι έχει ανακηρυχθεί πολλάκις ‘best company to work for’ από την Fortune.

10. Η Google σχεδιάζει το γάμο σας!

Το Google.com/weddings είναι μια δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει η εταιρεία και σας βοηθά να σχεδιάσετε το γάμο σας. Πολλοί παντρεύτηκαν χάρις στο Google wedding planner.

11. Η Google θα γιατρέψει τον θάνατο

12 Facts για το Gοοgle που δεν γνωρίζετε! Ήρθε η ώρα να τα μάθετε!

Η Google έχει μια θυγατρική εταιρεία με το όνομα Calico, η οποία τρέχει πειράματα με σκοπό την καταπολέμηση της γήρανσης και τελικά την θεραπεία του θανάτου. Λέτε να γίνουμε αθάνατοι;

12. «I’m Feeling Lucky». 

Η Google χάνει περίπου $100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο εξαιτίας του ‘I’m feeling lucky’ button, απλά και μόνο για να σιγουρευθεί πως θα έχετε μια ad-free αναζήτηση.

 

Διαβάστε ακόμη: Γιατί το Android N 7.0 έρχεται να κάνει την ανατροπή;

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *