Αρχικήinet10 cool facts για το internet που δεν ξέρετε & θέλετε να...

10 cool facts για το internet που δεν ξέρετε & θέλετε να μάθετε! #2

Aπό το surfάρισμα μέχρι την αναζήτηση βοήθειας στο internet για κάποιο project που σας έχουν αναθέσει, ή την συλλογή πληροφοριών, πλέον είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς το internet. Αλλά αλήθεια, πόσοι από εμάς ξέρουν αυτά τα ενδιαφέροντα  facts που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα;

When-Your-Mom-Visits-Your-Room-While-You-are-on-Internet

Ίσως μερικά τα γνωρίζετε ήδη, ίσως πάλι και όχι! Όπως και να έχει, σίγουρα αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά!

FACT 6. Μέσω του Internet αποστέλλονται περίπου 204 εκατομμύρια emails το λεπτό και το 70% όλων αυτών των Εmails είναι spam. Γύρω στα 2 δισεκατομμύρια ηλεκτρόνια απαιτούνται για να παραχθεί ένα μόνο email.

FACT 7. Το internet απαιτεί 50 εκατομμύρια horsepower για να συνεχίσει τρέχει όπως αυτή τη στιγμή.

Το 2005, το broadband internet είχε μέγιστη ταχύτητα 2 megabits ανά δευτερόλεπτο. Σήμερα, ταχύτητες download των 100Mbps  είναι διαθέσιμες σε πολλά μέρη του κόσμου.  Αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι φτάσαμε πλέον στα όρια και οι οπτικές ίνες δεν μπορούν να αντέξουν περισσότερα δεδομένα.

FACT 8. Το πρώτο tweet πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου του 2006 από τον Jack Dorsey και το πρώτο YouTube video που έγινε uploaded ήταν το “Meet At Zoo” στις  8:27 p.m. το Σάββατο, 23 Απριλίου 2005 από τον  Jawed Karim.

[su_youtube url=”https://youtu.be/jNQXAC9IVRw” width=”640″ height=”380″]https://youtu.be/jNQXAC9IVRw[/su_youtube]

FACT 9. Περίπου 9 εκατομμύρια ενηλίκων στην Βρετανία και το ένα τρίτο των Ιταλών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το internet. Φανταστείτε! Ενώ υπάρχουν κλινικές απεξάρτησης για εξαρτημένα από το internet άτομα στην Κίνα, ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει συνδεθεί ποτέ του στο διαδίκτυο!

china-web-junkies
china-web-junkies

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102225/internet-looks-like-someone-dyslexia/” target=”blank” style=”stroked” background=”#b5f126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Φαντάζεστε πως είναι το Internet για κάποιον που υποφέρει από dyslexia?[/su_button]

FACT 10. Η πλειοψηφία του internet traffic δεν γίνεται από ανθρώπους, αλλά από bots και malware. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Incapsula, το 61.5% ή σχεδόν τα δύο τρίτα ολόκληρου του website traffic γίνεται από Internet bots.

[su_frame]Αν βρήκατε το άρθρο μας ενδιαφέρον μοιραστείτε το με τους φίλους σας! :)[/su_frame]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS