ΑρχικήinetΟ Edward Snowden και ο Julian Assange χρησιμοποιούν το νέο εργαλείο τηλεδιάσκεψης...

Ο Edward Snowden και ο Julian Assange χρησιμοποιούν το νέο εργαλείο τηλεδιάσκεψης της Mega

Edward-Snowden-Julian-Assange-Use-Mega-s-New-Encrypted-Video-Conference-Tool-to-Take-Part-of-Moment-of-Truth

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Η Στιγμή της Αλήθειας» που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ζηλανδία, ο Kim Dotcom ανακοίνωσε ότι η κρυπτογραφημένη του υπηρεσία τηλεδιάσκεψης (όπως το Skype) είναι έτοιμη.

Αν και δεν μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα του MEGA, ακόμα, έχει χρησιμοποιηθεί για να λάβουν μέρος με ασφάλεια στην εκδήλωση ο πληροφοριοδότης Edward Snowden και ο επικεφαλής του WikiLeaks Julian Assange.

“Είμαι πραγματικά παθιασμένος με τη διατήρηση της ασφάλειας για όλους,» δήλωσε περήφανα ο Kim Dotcom στην εκδήλωση, μετά την παρέμβαση του Julian Assange, στην οποία επιτέθηκε δριμύτατα στην κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας για κατασκοπεία στους ίδιους τους πολίτες της.

Η νέα υπηρεσία που θα είναι μέρος της σουίτας του Mega, επιτρέπει στους ανθρώπους να εισέλθουν σε συνέδρια μέσω βίντεο που είναι πλήρως κρυπτογραφημένα. Ο Dotcom το συγκρίνει με μια πολύ βελτιωμένη έκδοση του Skype που δίνει στους ανθρώπους την ασφάλεια που χρειάζονται για να παραμείνουν κάτω από το ραντάρ των μυστικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.

Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη μέσω ειδικού προγράμματος που πρέπει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή. Αντ’ αυτού, ο Dotcom αναφέρει ότι είναι browser-based, κάνοντας το πολύ εύκολο στη χρήση.

Το γεγονός ότι η εταιρεία του Dotcom έχει εργαστεί για ένα τέτοιο εργαλείο δεν αποτελεί μυστικό. Τα σχέδια του ήταν γνωστά από το περασμένο έτος, μετά την έναρξη του σκανδάλου της NSA, όταν τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης της NSA και των συνεργατών της καταβάλουν ήρθαν στο φως.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS