ΑρχικήinetΚατάργηση της Πληροφορικής εν έτει 2014;

Κατάργηση της Πληροφορικής εν έτει 2014;

a_096Γράφει ο Λάμπρος Ζερβουδάκης
Καθηγητής Πληροφορικής
Αγαπητό Fimotro,

Θα ήθελα να θίξω το σημαντικότατο εκπαιδευτικό θέμα, που αφορά στην κατάργηση της πληροφορικής από τα βασικά εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ λυκείου, σύμφωνα με το νέο Λύκειο, όπως το ονειρεύτηκε ο πρώην υπουργός Αρβανιτόπουλος, καθώς και οι σύμβουλοί του Γκλαβάς, Λάσκαρης.

Στην Ελλάδα του 2014, οι μαθητές οι οποίοι θα στοχεύουν σχολές Πληροφορικής, θετικών επιστημών καθώς και Πολυτεχνικές (95 στο σύνολο τα τμήματα που προανέφερα), ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, αλλά στην χημεία!!!!

Ο κύριος Αρβανιτόπουλος έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τις ανακοινώσεις των πανεπιστημιακών τμημάτων και επέστρεψε το εκπαιδευτικό σύστημα, στο απαρχαιομένο σύστημα δεσμών της δεκαετίας του 80.

Στην εποχή που παγκοσμίως η πληροφορική αναβαθμίζεται σε όλα τα σχολεία (HOUR OF CODE), η ελλάδα επιλέγει να παρουσιάσει αυτήν την αυτόνομη επίστημη, ως δεξιότητα!

Το επιχείρημα ότι το μάθημα δεν είναι εξεταζόμενο αλλά μπήκε ως γενικής παιδείας, μόνο τον γέλωτα μπορεί να προκαλέσει. Τουλάχιστον σε αυτούς που γνωρίζουν τι σημαίνει γενικής παιδείας. Σημαίνει πλήρης απαξίωση. Σημαίνει η ώρα του παιδιού. Κανείς δεν το υπολογίζει ! άραγε ποιος από εσάς κατάφερε να πάρει ενα Lower ή ένα Proficiency από τα άγγλικα που έμαθε στο σχολείο ? ΚΑΝΕΙΣ ! Γενικής παιδείας ήταν και αυτά.

Ο κύριος Αρβανιτόπουλος  αγνόησε επίσης τις επερωτήσεις βουλευτών για αυτό το θέμα όπως του κυρίου Κουράκη , της κυρίας Ξουλίδου, του κυρίου Κόλλια (βουλευτής ΝΔ !!!), της κυρίας Μπατσάρα (ΝΔ επίσης),καράογλου,βοζενμπεργκ,αυγενάκη κλπ.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στην βρετανική GUARDIAN , το οποίο δυστυχώς δεν πήρε την έκταση που του αρμόζει από τα ΜΜΕ. Ίσως ο κλάδος μας δεν έχει τις κατάλληλες προσβάσεις απ’οτι φαίνεται.

Σας παραθέτω το link εδώ….

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να επιδείξετε την δέουσα προσοχή και ενδιαφέρον για το παραπάνω θέμα.

Η πληροφορική δεν είναι δεξιότητα αλλά αυτόνομη επιστήμη!

 

Πηγή: fimotro.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS