ΑρχικήsecurityΠάνω από 750.000 websites παραβιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο!

Πάνω από 750.000 websites παραβιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο!

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Google σε συνεργασία με το UC Berkeley έδειξε ότι 760.935 websites παραβιάστηκαν μόνο μέσα σε ένα χρόνο!

websites

Η έρευνα εξετάζει την αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας Safe Browsing Alerts της Google που έχει ως στόχο να ενημερώνει ενεργά τους διαχειριστές δικτύων για πιθανές παραβιάσεις ασφαλείας και για επιβλαβείς διευθύνσεις URL στα websites τους.

Αναλύοντας τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2015, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συνεχής επικοινωνία με τους webmasters καθιστά 50% πιθανότερο οι διαχειριστές να εξαλείψουν τα  αναφερόμενα προβλήματα.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103260/arkei-o-arithmos-thlefwnou-sou-stous-hacker-gia-na-se-parakolouthisoun/” target=”blank” style=”stroked” background=”#90b2967″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#ffffff”]Αρκεί ο αριθμός τηλεφώνου σου στους hackers για να σε παρακολουθήσουν![/su_button]

Επιπλέον, η μελέτη υποστηρίζει ότι η αποστολή ειδοποιήσεων στους διαχειριστές θα μπορούσε να μειώσει το μήκος της μόλυνση ενός website κατά 62% τουλάχιστον.

Οι ερευνητές μέτρησαν επίσης την τεχνική ικανότητα των webmasters να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις παραβιάσεις της ασφάλειας. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, το 80% των διαχειριστών κατάφερε να απαλλαγεί από επιβλαβές περιεχόμενο με την πρώτη προσπάθειά του ενώ μόνο το 12% πέφτει θύμα νέας επίθεσης μέσα σε 30 μέρες από την επιδιόρθωση του bug.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103264/xtipima-anonymous-bankingnews/” target=”blank” style=”stroked” background=”#a332197″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#ffffff”]Nέο χτύπημα των Anonymous | Η ιστοσελίδα Bankingnews.gr στο στόχαστρο[/su_button]

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των websites που εξετάστηκαν από την Google και βρίσκονταν σε κίνδυνο ήταν στα αγγλικά, στα κινέζικα, στα γερμανικά, στα ιαπωνικά και στα ρωσικά, συμπληρώνοντας την πρώτη πεντάδα.

Screen-Shot-2016-04-19-at-11.56.03

Όσο αφορά τις πλατφόρμες με τις περισσότερες παραβιάσεις, το WordPress έρχεται πρώτο αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το μισό όλων των επιθέσεων. Αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι το δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου χρησιμοποιείται σε περισσότερα από το ένα τέταρτο όλων των websites του Διαδικτύου.

Screen-Shot-2016-04-19-at-11.56.08

Προς το παρόν, η Google παρακολουθεί πάνω από 22.000 αυτόνομα συστήματα ή αλλιώς περίπου το 40% όλων των ενεργών δικτύων.

Η μελέτη αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Google να γίνει ο Παγκόσμιος Ιστός ένα ασφαλέστερο μέρος προσελκύοντας webmasters να εγγραφούν στο Safe Browsing Alerts.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103283/suntoma-dikasthria-ee-google/” target=”blank” style=”stroked” background=”#1f19c47″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#ffffff”]Σύντομα στα δικαστήρια ΕΕ και Google;[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS