ΑρχικήsecurityΚαι το Viber προσθέτει κρυπτογράφηση end-to-end!

Και το Viber προσθέτει κρυπτογράφηση end-to-end!

Το Viber, μετά την κίνηση του WhatsApp, αποφάσισε να προσθέσει κι αυτό κρυπτογράφηση end-to-end στην πλατφόρμα του κι ενώνεται με όλες αυτές τις εφαρμογές που τελευταία προσπαθούν να ενισχύσουν την ασφάλεια τους!

viber_chats_02

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει πάνω από 711 εκατομμύρια χρήστες σήμερα εισάγει την  κρυπτογράφηση end-to-end στα μηνύματα και στις κλήσεις συμπεριλαμβανομένων και των group chats. Επίσης προσθέτει μια νέα λειτουργία με την οποία μπορείς να κρύψεις όποιες συνομιλίες θες αντί να τις σβήσεις.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102854/to-whatsapp-enisxuei-tin-kruptographisi-tou-meta-tin-upothesi-tis-apple/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5ae3367″ wide=”yes” center=”yes”]Το WhatsApp ενισχύει την κρυπτογράφηση του μετά την υπόθεση της Apple![/su_button]

Το Viber δήλωσε ότι οι νέες αυτές οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες διεθνώς τις επόμενες εβδομάδες ενώ σήμερα κυκλοφόρησαν στη Βραζιλία, στο Ισραήλ, στη Λευκορωσία και στην Ταϊλάνδη.

Οι νέες λειτουργίες ασφαλείας θα δουλεύουν σε Android, iOS, PCs και Mac Desktops με την κρυπτογράφηση να έρχεται μαζί με την τελευταία ενημέρωση (6.0) και με έναν έλεγχο ταυτότητας μέσω QR Code που είναι απαραίτητος για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102579/erxetai-parakolouthisi-se-skype-kai-viber-logw-tis-tromokratias/” target=”blank” style=”stroked” background=”#a17adc7″ wide=”yes” center=”yes”]Έρχεται παρακολούθηση σε Skype και Viber λόγω της τρομοκρατίας![/su_button]

Η κρυπτογράφηση end-to-end σημαίνει ότι ούτε οι ίδιες οι εταιρίες δεν θα είναι σε θέση να διαβάζουν τα μηνύματα σας και ο Γενικός Διευθυντής του Viber, Michael Shmilov δήλωσε ότι η εταιρία δούλευε πάνω σε αυτό χρόνια τώρα. Σύμφωνα με την εταιρία η κρυπτογράφηση θα έρθει μαζί με διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας τα οποία θα εμφανίζονται με την μορφή μιας κλειδαριάς στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

H γκρι κλειδαριά θα σημαίνει ότι η συνομιλία (και κλήσεις και μηνύματα) είναι πλήρως κρυπτογραφημένη. Οι χρήστες θα μπορούν να πατάνε στη κλειδαριά για να το επιβεβαιώσουν.

Θα υπάρχει επίσης η επιλογή μιας πράσινης κλειδαριάς με την οποία θα μπορείς επιπλέον να ελέγχεις την ταυτότητα των χρηστών πριν από κάθε συνομιλία ή να τους παρακολουθείς συνεχώς για να σιγουρευτείς ότι έχουν ελεγχθεί.

Μια κόκκινη κλειδαριά θα εμφανίζεται αν ένας αξιόπιστος χρήστης δεν έχει κάνει τον έλεγχο της ταυτότητας του. Αυτό μπορεί να συμβεί αν γίνει αλλαγή της συσκευής ή κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα μέσω κάποιας επίθεσης.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Viber θα προσθέσει επίσης την επιλογή να κρύβεις όποιες συνομιλίες θες που μπορούν να εμφανιστούν ξανά μόνο βάζοντας έναν τετραψήφιο κωδικό. Αυτό βοηθάει στην περίπτωση που κι άλλοι έχουν πρόσβαση στη συσκευή σου αλλά δεν θες να δουν συγκεκριμένες συνομιλίες.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103152/blackberry-edwse-2010-pagkosmio-kleidi-apokruptografisis/” target=”blank” style=”noise” background=”#c634357″ wide=”yes” center=”yes”]Το BlackBerry έδωσε το 2010 ένα παγκόσμιο κλειδί αποκρυπτογράφησης[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS