Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Και το Viber προσθέτει κρυπτογράφηση end-to-end!

Το Viber, μετά την κίνηση του WhatsApp, αποφάσισε να προσθέσει κι αυτό κρυπτογράφηση end-to-end στην πλατφόρμα του κι ενώνεται με όλες αυτές τις εφαρμογές που τελευταία προσπαθούν να ενισχύσουν την ασφάλεια τους!

viber_chats_02

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει πάνω από 711 εκατομμύρια χρήστες σήμερα εισάγει την  κρυπτογράφηση end-to-end στα μηνύματα και στις κλήσεις συμπεριλαμβανομένων και των group chats. Επίσης προσθέτει μια νέα λειτουργία με την οποία μπορείς να κρύψεις όποιες συνομιλίες θες αντί να τις σβήσεις.

Το Viber δήλωσε ότι οι νέες αυτές οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες διεθνώς τις επόμενες εβδομάδες ενώ σήμερα κυκλοφόρησαν στη Βραζιλία, στο Ισραήλ, στη Λευκορωσία και στην Ταϊλάνδη.

Οι νέες λειτουργίες ασφαλείας θα δουλεύουν σε Android, iOS, PCs και Mac Desktops με την κρυπτογράφηση να έρχεται μαζί με την τελευταία ενημέρωση (6.0) και με έναν έλεγχο ταυτότητας μέσω QR Code που είναι απαραίτητος για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία.

Η κρυπτογράφηση end-to-end σημαίνει ότι ούτε οι ίδιες οι εταιρίες δεν θα είναι σε θέση να διαβάζουν τα μηνύματα σας και ο Γενικός Διευθυντής του Viber, Michael Shmilov δήλωσε ότι η εταιρία δούλευε πάνω σε αυτό χρόνια τώρα. Σύμφωνα με την εταιρία η κρυπτογράφηση θα έρθει μαζί με διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας τα οποία θα εμφανίζονται με την μορφή μιας κλειδαριάς στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

H γκρι κλειδαριά θα σημαίνει ότι η συνομιλία (και κλήσεις και μηνύματα) είναι πλήρως κρυπτογραφημένη. Οι χρήστες θα μπορούν να πατάνε στη κλειδαριά για να το επιβεβαιώσουν.

Θα υπάρχει επίσης η επιλογή μιας πράσινης κλειδαριάς με την οποία θα μπορείς επιπλέον να ελέγχεις την ταυτότητα των χρηστών πριν από κάθε συνομιλία ή να τους παρακολουθείς συνεχώς για να σιγουρευτείς ότι έχουν ελεγχθεί.

Μια κόκκινη κλειδαριά θα εμφανίζεται αν ένας αξιόπιστος χρήστης δεν έχει κάνει τον έλεγχο της ταυτότητας του. Αυτό μπορεί να συμβεί αν γίνει αλλαγή της συσκευής ή κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα μέσω κάποιας επίθεσης.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Viber θα προσθέσει επίσης την επιλογή να κρύβεις όποιες συνομιλίες θες που μπορούν να εμφανιστούν ξανά μόνο βάζοντας έναν τετραψήφιο κωδικό. Αυτό βοηθάει στην περίπτωση που κι άλλοι έχουν πρόσβαση στη συσκευή σου αλλά δεν θες να δουν συγκεκριμένες συνομιλίες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *