HomebusinessVodacom: Τα ετήσια κέρδη είναι χαμηλότερα από τις προσδοκίες της εταιρείας

Vodacom: Τα ετήσια κέρδη είναι χαμηλότερα από τις προσδοκίες της εταιρείας

Η Vodacom Group Ltd., η κορυφαία εταιρεία ασύρματων δικτύων στην Αφρική, ανακοίνωσε το μέρισμα για το σύνολο του έτους, το οποίο δεν κατάφερε να πλησιάσει τις προσδοκίες, καθώς οι αρχικές απώλειες και οι συναλλαγματικές δυσκολίες στις νεότερες αγορές της επηρέασαν αρνητικά τα καθαρά κέρδη.

vodacom

Το μέρισμα για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου είναι 5,90 rand (0,32 $) ανά Share, από 6,70 ραντ το προηγούμενο έτος, ανέφερε η Vodacom σε δήλωση τη Δευτέρα. Η πληρωμή συγκρίνεται με μια μέση εκτίμηση για 6,35 rand από αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg.

Read also: British Columbia: Διερευνά κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικά δίκτυα

Ο όμιλος κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά του κατά 26%, φτάνοντας τα 150,6 δισεκατομμύρια ραντ. Παρ’ όλα αυτά, τα καθαρά earnings εμφάνισαν μια μικρή πτώση 2,8%, καταλήγοντας στα 16,3 δισεκατομμύρια rand.

Ο managing director Shameel Joosub ανέφερε ότι ένας συνδυασμός αρχικών ζημιών στην Αιθιοπία, αυξημένων κοστών χρηματοδότησης και ενεργειακών δαπανών, καθώς και ασθενέστερες συναλλαγματικές ισοτιμίες σε αγορές όπως η Αίγυπτος, είχαν ως αποτέλεσμα μια μείωση των βασικών κερδών κατά 10,8%. Παρόλα αυτά, ο ίδιος τόνισε ότι οι ενέργειες του ομίλου για την διαφοροποίηση του πορτφόλιου και της προσφοράς προϊόντων του αναμένεται να οδηγήσουν σε ισχυρές odds στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Η Vodacom δεσμεύεται να επενδύσει μεταξύ 13% και 14,5% των συνολικών εσόδων της σε κεφαλαιούχες δαπάνες, όπως ανέφερε ο Joosub.

«Είμαστε διατεθειμένοι επίσης να διευρύνουμε τις συμπράξεις μας σε όλη την Αφρική, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της Vodacom. Στόχος μας είναι να προάγουμε την κοινή χρήση υποδομών, με σκοπό τη βελτίωση της συνδεσιμότητας σε αγροτικές περιοχές και την επέκταση των δικτύων οπτικών ινών», δήλωσε.

vodacom

Η Αφρική είναι η ήπειρος με τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθυσμό παγκοσμίως, και οι αερομεταφορείς παρατηρούν μια νέα γενιά χρηστών, οι οποίοι είναι όλο και πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αφιερώνοντας πολύ χρόνο στα smartphones τους και στο internet.

See more: Πολωνία: Οι Ρώσοι hackers APT28 στοχεύουν κυβερνητικά δίκτυα

The previous year, the company εφάρμοσε μια νέα πολιτική διανομής μερισμάτων, κατανέμοντας τουλάχιστον το 75% των καθαρών κερδών σε σχέση με το προηγούμενο ποσοστό του 90%. Αυτό έγινε με στόχο τη διατήρηση κεφαλαίων για μελλοντικές επενδύσεις στην Αίγυπτο και την Αιθιοπία.

Πηγή: financialpost.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS