ΑρχικήsecurityΥπόγειες αγορές των hackers – τιμοκατάλογος

Υπόγειες αγορές των hackers – τιμοκατάλογος

Οι υπόγειες αγορές των hackers είναι γεμάτες με πλαστά έγγραφα, πιστωτικές κάρτες, σεμινάρια και εργαλεία για hackers, και παρέχουν «εγγυήσεις ικανοποίησης», σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Dell SecureWorks.

Επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια ψεύτικη ταυτότητα; Μπορείτε να αγοράσετε όλα τα απαραίτητα εύκολα μέσα από από κάποιο hacker παζάρι. Μία ψεύτικη κάρτα κοινωνικής ασφάλισης μπορεί να αποκτηθεί με 200 δολάρια.

Υπόγειες αγορές των hackers

Από το Δεκέμβριο του περασμένου έτους μέχρι και φέτος τον Ιούνιο, πάνω από 1.500 ψεύτικες άδειες οδήγησης αγοράστηκαν από ένα εγκληματικό δίκτυο που παρακολουθείται από τους ερευνητές της Dell κάνοντας πλουσιότερους τους απατεώνες κατά 232.660 δολάρια.

Ο διευθυντής της Counter Threat Unit (CTU) της Dell SecureWorks, Joe Stewart και ο αναλυτής ασφάλειας δικτύων David Shear ολοκλήρωσαν μια παρόμοια μελέτη για τις υπόγειες αγορές των hackers το 2013.

Ο Shear και ο Stewart εξέτασαν δεκάδες αγορές hacker εστιάζοντας σε τέσσερις ή πέντε από τις πιο δημοφιλείς αγορές που έχουν αρκετή κίνηση, επειδή έχουν καλή φήμη, και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών. Κάθε παζάρι που προσφέρει πολύ καλές εγγυητικές υπηρεσίες, επειδή οι πληρωμές πραγματοποιούνται μόνο όταν οι αγοραστές επιβεβαιώνουν ότι αυτό που αγόρασαν είναι ποιοτικό, χρήσιμο και ότι δεν εξαπατήθηκαν. Οι αγοραστές έχουν συνήθως 24 ώρες για να ακυρώσουν την αγορά. Οι ιστοσελίδες-παζάρια είναι συνήθως διεθνείς και invite-only δηλαδή κάποιος μπορεί να εισέλθει μόνο μετά από πρόσκληση κάποιου μέλους.

«Αυτές οι ιστοσελίδες είναι παγκόσμιες, και κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά που φιλοξενούνται ακριβώς», δήλωσε εκπρόσωπος για Dell SecureWorks.

«Και αν και όλες αυτές οι ιστοσελίδες χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα, για την επικοινωνία τους, υπάρχουν μέλη από την Ρωσία, την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη.

[wdca_ad id=”73401″ ]

Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ των σημερινών υπόγειων αγορών hackers, με εκείνες του 2013, είναι η έκρηξη που υπάρχει στην διακίνηση πλαστών εγγράφων, όπως κιτ ταυτότητας, διαβατήρια, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, κάρτες κοινωνικής ασφάλισης και άδειες οδήγησης. Τα πλαστά έγγραφα επιτρέπουν σε απατεώνες να ζητήσουν τραπεζικά δάνεια, να διαπράξουν κάποια απάτη με επιταγές ή γενικότερα να κρυφτούν από τις Αρχές.

Παρά τα συνεχή takedowns από τις αρχές επιβολής του νόμου, οι υπόγειες αγορές hacker συνεχίσουν να ακμάζουν. Αυτές που έχουν απομείνει λειτουργούν όλο και πιο επαγγελματικά, υιοθετώντας για παράδειγμα συστήματα reputation (φήμης) και εγγυήσεις για τους επίδοξους απατεώνες πιστωτικών καρτών ότι δεν θα εξαπατηθούν. Όπως εξηγεί η Dell SecureWorks:

Παρά τα συνεχή takedowns από τις αρχές επιβολής του νόμου, οι υπόγειες αγορές hacker συνεχίσουν να ακμάζουν. Αυτές που έχουν απομείνει λειτουργούν όλο και πιο επαγγελματικά, υιοθετώντας για παράδειγμα συστήματα reputation (φήμης) και εγγυήσεις για τους επίδοξους απατεώνες πιστωτικών καρτών ότι δεν θα εξαπατηθούν. Όπως εξηγεί η Dell SecureWorks:

Ορισμένοι πωλητές δίνουν εγγύηση 100%. Αν μια ψεύτικη πιστωτική κάρτα αποτύχει να πραγματοποιήσει ανάληψη 200 δολάρια, οι πωλητές θα αντικαταστήσουν την κάρτα. Οι πωλητές παρέχουν όρους και προϋποθέσεις με κάθε αγορά, προσδιορίζοντας τις συνθήκες όπου μπορούν να αντικαταστήσουν μια κάρτα που δεν λειτούργησε.

Όμως οι υπόγειες αγορές έχουν και άλλα προιόντα. Σεμινάρια για την πειρατεία και για hacking ξεκινάνε από ένα απλό tutorial για 1 δολάριο. σε ένα πλήρες σετ hacking για 30 δολάρια. Αυτά τα πακέτα είναι οδηγοί hacking για αρχάριους, που εξηγούν πως να πραγματοποιήσετε μια διαδικτυακή παραβίαση.

Η τιμή για τα Remote Access Trojans (RATs) είναι σημαντικά φθηνότερη από πέρυσι. Αυτή τη στιγμή με 20 έως και 50 δολάρια μπορείτε να βρείτε τα εξής: darkcomet, blackshades, cybernate, predator pain, and Dark DDoser. Πέρυσι, η τιμή των RATs ξεκινούσε από τα 50 και έφτανε τα 250 δολάρια.

Η τρέχουσα τιμή για μια πληρωμένη διαδικτυακή παραβίαση κυμαίνεται μεταξύ 100 και 200 δολαρίων. Πέρυσι, το κόστος ήταν από 100 έως και 300 δολάρια. Η τρέχουσα τιμή για την πρόσληψη ενός hacker για να χτυπήσει μια ιστοσελίδα είναι ελαφρώς μειωμένη από τις τιμές του προηγούμενου έτους. Οι επιθέσεις DDoS κοστίζουν περίπου από 60 έως και 90 τη μέρα.

Πηγή: secnews.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS