ΑρχικήsecurityUS: Oι Mobile Users προτιμούν την ανεργία από το να πέσουν θύμα...

US: Oι Mobile Users προτιμούν την ανεργία από το να πέσουν θύμα hacker

Oι Mobile Users των Ηνωμένων Πολιτειών θα προτιμούσαν να χάσουν τη δουλειά τους παρά τα δεδομένα τους!

US: Oι Mobile Users προτιμούν την ανεργία από το να πέσουν θύμα hacker Mobile Users Mobile Users Mobile Users

Το 11% των αμερικανών mobile users θεωρεί πως το να υποστεί hack θα ήταν χειρότερο από το να χάσει την δουλειά του. Και το 7% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να του κλέψουν το αυτοκίνητο παρά τα δεδομένα.

Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία του πληθυσμού (57%) ανησυχεί για τους hackers και την εισβολή αυτών στις προσωπικές τους πληροφορίες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Criptyque, η οποία δημιούργησε την πλατφόρμα κρυπτογράφησης επικοινωνιών, Pryvate, για τις κινητές συσκευές.

“Αυτό το επίπεδο φόβου γύρω από την προστασία των πληροφοριών που διαμοιράζονται μέσω των κινητών συσκευών είναι κατανοητό δεδομένου του μαζικού data hacking, της κλοπής και της παρακολούθησης που λαμβάνουν χώρα ολοένα και πιο συχνά και σε ανεξέλεγκτη κλίμακα,” δήλωσε ο Jonathan Parker-Bray, ο CEO και ιδρυτής της Pryvate.

“Η μελέτη δείχνει πως ένας στους επτά χρήστες (15%) φυλάσσει κωδικούς στο κινητό του τηλέφωνο, και ένας στους δέκα (8%) φυλάσσει τραπεζικά δεδομένα, έτσι η ανάγκη να ασφαλίσουν αυτές τις συσκευές είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Οι καταναλωτές πρέπει να σιγουρευούν πως οι κινητές συσκευές τους δεν αποτελούν έναν αδύναμο κρίκο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην υποκλοπή των προσωπικών τους πληροφοριών.”

Η έρευνα της Criptyque δείχνει πως το 29% των ερωτηθέντων διαμοιράζονται εργασιακές πληροφορίες με΄σω των κινητών συσκευών τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, και τα δύο πέμπτα των ερωτηθέντων (40%) διαμοιράζονται προσωπικές πληροφορίες χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα μια φορά την εβδομάδα. Δεδομένου του μεγάλου όγκου των προσωπικών πληροφοριών που διαμοιράζεται μέσω των κρυπτογραφημένων mobile επικοινωνιών, το 29% των ερωτηθέντων στην έρευνα προβλέπουν πως η κλοπή των πληροφοριών τους μέσω hack θα είχε ως αποτέλεσμα οικονομική απώλεια, ενώ το 26% θεωρεί πως θα ήταν επιβλαβές για την εργασιακή του φήμη και το 21% θεωρεί πως θα έβλαπτε τις προσωπικές τους σχέσεις.

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση Black Atlas| PoS malware πλημμυρίζουν τα δίκτυα!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS