Αρχικήinet911: Στα κρατητήρια μετά την αυτόματη κλήση του αυτοκινήτου της

911: Στα κρατητήρια μετά την αυτόματη κλήση του αυτοκινήτου της

Μια γυναίκα συνελήφθη όταν το αυτοκίνητό της κάλεσε την αστυνομία αυτόματα (911) μετά από ένα ατύχημα που είχε στη Φλόριντα. Η αστυνομία του Port St. Lucie δήλωσε σε τοπικούς δημοσιογράφους ότι συνέλαβε την 57χρονη Cathy Bernstein καθώς μετά το ατύχημα προσπάθησε (ή υπήρχαν υπόνοιες ότι προσπάθησε) να τραπεί σε φυγή. 911

Η τεχνολογία που κάλεσε αυτόματα την αστυνομία (911), χρησιμοποιεί μια σειρά από αισθητήρες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για να παρακολουθεί ξαφνικές αλλαγές στην κίνηση ή στο αν άνοιξαν οι αερόσακοι του εμπλεκόμενου οχήματος.

Στη συνέχεια, καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και αναμεταδίδει την μάρκα, το μοντέλο του αυτοκινήτου – στην προκειμένη περίπτωση, ήταν ένα Ford – το χρόνο και τον τόπο του ατυχήματος. Αυτό επιτρέπει στη συνέχεια στον οδηγό του αυτοκινήτου να έρθει σε επαφή με τις αρχές για να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Bernstein όμως δήλωσε στην αστυνομία ότι “όλα ήταν μια χαρά,” πριν ακούσει από τους αστυνομικούς, “εντάξει, αλλά το αυτοκίνητό σας, αναφέρει ότι έχετε εμπλακεί σε ατύχημα. Φύγατε από τη σκηνή του ατυχήματος;”

Bernstein απάντησε, ότι “δεν θα το έκανε αυτό.”

Μετά την άφιξη της αστυνομίας η κατηγορούμενη συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια. Η ακροαματική διαδικασία δεν έχει οριστεί ακόμα.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Ford, η BMW και η Volvo χρησιμοποιούν τη δυνατότητα εδώ και μερικά χρόνια. Ωστόσο, από το Μάρτιο του 2018 η εν λόγω τεχνολογία θα υπάρχει σε κάθε νέο αυτοκίνητο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη έχει εγκριθεί νομικά και σύμφωνα με την ΕΕ θα βοηθήσει στην πρόληψη 2.500 θανάτων που συμβαίνουν κάθε χρόνο με την μείωση των χρόνων απόκρισης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS