ΑρχικήinetΗ Google σχεδιάζει να ενώσει τα Chrome OS και Android

Η Google σχεδιάζει να ενώσει τα Chrome OS και Android

Η Google σχεδιάζει να συγχωνεύσει το Chrome OS, το λειτουργικό σύστημα που τρέχει στα Chromebooks,  με τo Android, σύμφωνα με μια νέα έκθεση στη The Wall Street Journal. Τα Chromebooks θα έχουν πλέον ένα νέο όνομα, που δεν έχει καθοριστεί ακόμα, σύμφωνα με τη Journal, και ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Android.

Αναφέροντας «ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα», η έκθεση υποστηρίζει ότι οι μηχανικοί της Google δουλεύουν για το έργο τα τελευταία δύο χρόνια. Μόλις ολοκληρωθεί, η Goοgle θα αποσύρει το όνομα Chromebook και οι συσκευές θα τρέχουν πλέον μια έκδοση του Android. Το όνομα του Chrome προγράμματος περιήγησης της Gοogle θα παραμείνει αμετάβλητο.

Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα θα τρέχει και σε υπολογιστές, σύμφωνα με την έκθεση, έτσι ώστε οι χρήστες θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο Gοogle Play Store και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες από φορητούς υπολογιστές και άλλους υπολογιστές.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα ξεκινήσει το λανσάρισμα της νέας έκδοσης του Android, αλλά η έκθεση αναφέρει ότι η Google δεν θα την αποκαλύψει επίσημα μέχρι το 2017, αν και η εταιρεία μπορεί να βγάλει μια πρώιμη έκδοση κάποια στιγμή μέσα στο 2016.

Αυτό απέχει πολύ από την πρώτη φορά που ακούσαμε φήμες ότι η Gοogle σχεδιάζει να συνδυάσει το Chrome OS και το Android. Αν και η Google δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την είδηση, η εταιρεία έλαβε μέτρα για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του Chrome OS και του Android.

Η Google σχεδιάζει να ενώσει τα Chrome OS και Android

Συγκεκριμένα. πέρυσι, η εταιρεία άρχισε να λανσάρει Android εφαρμογές που θα μπορούσαν να τρέξουν και σε Chromebooks και αργότερα έδωσε το ελεύθερο σε κάθε προγραμματιστή Android να πειραματιστεί. Επιπλέον, χρήστες Android που έχουν Chromebooks είναι σε θέση να ξεκλειδώσουν τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας τα smartphones τους.

Επιπλεόν. η Google παρουσίασε το νέο υβριδικό tablet / laptop, το Pixel C, τον περασμένο μήνα. Η συσκευή που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει, έχει σχεδιαστεί από την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω το Pixel Chromebook της Google, ακόμη και αν το Pixel C τρέχει Android. Το γεγονός ότι η ομάδα της Google βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο premium Chromebooks κατασκευάζοντας ένα νέο Android tablet θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένδειξη η εταιρεία θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται για τα Android και Chrome.

Αν και τα Chromebook είναι πολύ δημοφιλή στα σχολεία, οι μηχανές που βασίζονται στο Chrome δεν είναι και τόσο δημοφιλείς όσο οι Android συσκευές. Αλλάζοντας τη μάρκα αυτών των συσκευών, οι οποίες τείνουν να είναι φθηνότερες από ό, τι οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές και τα premium tablets, σε Android θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες προς αυτή την πλατφόρμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS