ΑρχικήsecurityΟι Lizard Squad ξαναχτυπούν: Το Tango & το website της NCA έπεσαν

Οι Lizard Squad ξαναχτυπούν: Το Tango & το website της NCA έπεσαν

Το Tango έπεσε, το website της NCA είναι offline μετά την επίθεση των Lizard Squad Ισχυρίζεται πως οι Lizard Squad hackers έχουν πραγματοποιήσει μια επίθεση DDoS στο website της Βρετανικής NCA και το έχουν κατεβάσει ύστερα από την σύλληψη έξι μελών της ομάδας τους.

Οι Hackers συντόνισαν μια cyber επίθεση κατά του website της Εθνικής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας (National crime Agency- NCA) ως αντίποινα της σύλληψης έξι νεαρών που χρησιμοποίησαν το εργαλείο DDoS (Lizard Stresser) που ήταν προς πώληση από την ομάδα Lizard Squad.

Η ομάδα Lizard Squad αναλαμβάνει την ευθύνη για το hack κάνοντας Tweet το ακόλουθο μήνυμα:
“Stressed out? http://www.nationalcrimeagency.gov.uk/ #offline.”

Οι Lizard Squad ξαναχτυπούν: Το Tango & το website της NCA έπεσαν

Τη στιγμή που δημοσιεύθηκε αυτό το άρθρο στα ξένα blogs τα websites της NCA είχαν επανέλθει και δεν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση, το μόνο σίγουρο είναι πως το website δεν ανταποκρινόταν μέχρι χθες το πρωί.

Η NCA συνέλαβε νεαρούς ως μέρος της επιχείρησης Vivarium, που διεξήχθη για να χτυπήσει τα μέλη της ομάδας Lizard Squad και τους πελάτες της που τρέχουν το εργαλείο denial-of-service (DDoS) για να χτυπά websites.

Η NCA δεν έχει παρέχει ακόμα τα ονόματα των νεαρών που συνελήφθησαν, οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τα νομικά πρόσωπα είναι η ηλικία και ο τόπος διαμονής των υπόπτων.
Ένας 18χρονος από το Huddersfield, West Yorkshire
Ένας 18χρονος από το Manchester
Ένας 16χρονος από το Northampton
Ένας 15χρονος από το Stockport

Άλλοι δυο νεαροί συνελήφθησαν στις αρχές αυτού του χρόνου, ένας 17χρονος από το Cardiff κι ένας 17χρονος από το Νortholt, νοτιοδυτικά του Λονδίνου.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι κανένας από τους εφήβους δεν πιστεύουν ότι είναι μέλος της Lizard Squad, ούτε συμμετείχε στις επιθέσεις που έπληξαν την Sony και τη Microsoft το περασμένο έτος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS