ΑρχικήsecurityΟι Anonymous "έριξαν" το website της αστυνομίας της Ουγκάντα

Οι Anonymous “έριξαν” το website της αστυνομίας της Ουγκάντα

Λέγεται ότι η γνωστή hacktivist ομάδα, Anonymous, “κατέβασε” το website της αστυνομίας της Ουγκάντα ​​μετά από διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν από τη σύλληψη του Robert Kyagulanyi Ssentamu, γνωστού στο χώρο της pop μουσικής ως Bobi Wine.

Anonymous

Ο Wine είναι υποψήφιος πρόεδρος με το κεντροαριστερό προοδευτικό κόμμα, National Unity Platform (NUP). Ωστόσο, συνελήφθη στην Περιφέρεια Luuka της Ανατολικής Ουγκάντα και κατηγορήθηκε για παραβίαση των νέων κυβερνητικών περιορισμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τη μείωση της διασποράς του COVID-19 (μαζικές συγκεντρώσεις).

Ο Nicholas Opiyo, δικηγόρος του Wine, δήλωσε ότι το δικαστήριο της Iganga άφησε ελεύθερο τον τραγουδιστή (με εγγύηση), το απόγευμα της Παρασκευής, 20 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το RedPepper Digital, το website της αστυνομίας της Ουγκάντα ​​”έπεσε” αργότερα την ίδια νύχτα.

Οι επισκέπτες στο https://www.upf.go.ug/ ανακατευθύνθηκαν σε μια διαφορετική διεύθυνση, όπου εμφανίστηκε το ακόλουθο μήνυμα: “Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο. Το www.upf.go.ug χρειάστηκε πολύ χρόνο για να ανταποκριθεί”.

αστυνομίας της Ουγκάντα

Λέγεται ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η hacktivist ομάδα Anonymous.

Οι ίδιοι οι Anonymous είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο απαντούν στα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ουγκάντα, ​με ζωές που χάθηκαν καθώς η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει διαδηλωτές που ήταν ενάντια στη σύλληψη του υποψήφιου προέδρου του NUP, Robert Kyagulanyi“, ανέφερε το RedPepper Digital.

Οι Anonymous μοιράστηκαν το ακόλουθο μήνυμα μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter @YouAnonCentral: “#Uganda: Οι Anonymous κατέβασαν το website της @ PoliceUg ως απάντηση στην πρόσφατη βίαιη καταστολή και στις δολοφονίες της κυβέρνησης“.

Οι Anonymous ζητούν από την αστυνομία να σέβεται τις ανθρώπινες ζωές και την ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης και διαμαρτυρίας. #UgandaIsBleeding #ugandanlivesmatter“.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι της Ουγκάντα ​​δήλωσαν ότι 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις, καθώς οι υποστηρικτές του Bobi Wine συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο επικεφαλής παθολόγος της Αστυνομίας της Ουγκάντα, Moses Byaruhanga, δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές ποιος ήταν υπεύθυνος για τους θανάτους. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν από πυροβολισμούς και άλλους τραυματισμούς.

Ο δικηγόρος του Wine είπε ότι η σύλληψη του πελάτη του ήταν μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπνίξει τη φωνή του ισχυρότερου αντιπάλου του τωρινού προέδρου της Ουγκάντα, Yoweri Museveni. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η σύλληψη έγινε πριν από τις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Οι πρόσφατες πολιτικές συγκεντρώσεις που διεξήχθησαν από τον 76χρονο Museveni δεν συνοδεύτηκαν από αστυνομικές παρεμβάσεις ούτε οδήγησαν σε κατηγορίες εναντίον του για παραβιάσεις των περιορισμών για τον COVID-19.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS