ΑρχικήinetTo .London μέσα στις 10 δημοφιλέστερες ιντερνετικές γειτονιές

To .London μέσα στις 10 δημοφιλέστερες ιντερνετικές γειτονιές

Τα Top-level domains (TLDs), γνωστά και ως ιντερνετικές γειτονιές, είναι παρόμοια με τις πραγματικές διευθύνσεις με την έννοια ότι κάποιες είναι πιο σκοτεινές από τις άλλες. Κοιτάζοντας ποιες διευθύνσεις προσφέρουν το πιο κατάλληλο περιβάλλον διαπίστωσε ότι το ασφαλέστερο TLD εκεί έξω είναι το στρατιωτικό που σχετίζεται με την κατάληξη .mil. Και η κατάληξη .London, που συστάθηκε το 2014, είναι η ένατη ασφαλέστερη ιντερνετική γειτονιά του κόσμου, μεταξύ της Ιαπωνίας, του Γιβραλτάρ και του Κουβέιτ που βρίσκονται στις 10 δημοφιλέστερες.

To .London μέσα στις 10 δημοφιλέστερες ιντερνετικές γειτονιές
Η έκθεση, από την Blue Coat, διαπίστωσε ότι, σε αντίθεση, ορισμένα TLDs χρησιμοποιούνται με μοναδικό σκοπό να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο αριθμό από απάτες και spam. Στην πραγματικότητα, περισσότεροι από το 95% των δικτυακών τόπων σε 10 διαφορετικά TLDs έχουν αξιολογηθεί ως ύποπτα, με το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 100% για τις κορυφαίες δύο υψηλότερες σε κατάταξη TLDs, .zip και .review. Άλλες επικίνδυνες περιοχές ιστού περιλαμβάνουν .country, .Mali, .kim.
Η Blue Coat ανέλυσε εκατοντάδες εκατομμύρια Web αιτήσεις από περισσότερες από 15.000 επιχειρήσεις και 75 εκατομμύρια χρήστες για να καθορίσει τα ποσοστά για το spam, την botnet δραστηριότητα, το phishing, τις απάτες και τα πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα (PuPs). Πολλές από τις ιστοσελίδες εξυπηρετούν σελίδες που μιμούνται δημοφιλή βίντεο και image sites και ωθούν τους απροστάτευτους επισκέπτες να κατεβάζουν ασυναίσθητα malware.
Δεδομένου ότι το web addressing έχει γεμίσει από τις πρώτες ημέρες του, από ένα μικρό αριθμό τυποποιημένων TLDs, όπως .com, .net, .edu και .gov, καθώς και από κάποια domain από «κωδικούς χωρών» όπως .fr (Γαλλία), και. JP (Ιαπωνία), οι κακοί έχουν πολλοί περισσότερες επιλογές για να διαλέξουν.
Μεταξύ 2013-2014, πάνω από 600 νέα TLDs δημιουργήθηκαν και εγκρίθηκαν. Και η Blue Coat διαπίστωσε ότι περισσότερες από το 95% των ιστοσελίδων στα 10 νεότερα TLDs, είναι ύποπτες.
Για να μειώθει ο κίνδυνος, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν την κυκλοφορία που οδηγεί στα πιο επικίνδυνα TLDs, όπως .work, .gq, .science, .kim και .country. Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί όταν κλικάρουν σε συνδέσμους που περιέχουν αυτά τα TLDs, αν τους συναντήσουν στα αποτελέσματα αναζήτησης, σε e-mail ή σε περιβάλλοντα κοινωνικών δικτύων και θα πρέπει να είναι δύσπιστοι όταν τους ζητείται ανακατεύθυνση από άλλες διευθύνσεις που φαίνονται νόμιμες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS