ΑρχικήsecurityMaybank: Προσοχή σε νέο ψεύτικο website που κυκλοφορεί

Maybank: Προσοχή σε νέο ψεύτικο website που κυκλοφορεί

Η Maybank έχει κυκλοφορήσει μια ενημέρωση που προειδοποιεί τους πελάτες για ένα νέο ψεύτικο website Maybank2u που δημιουργήθηκε από απατεώνες για να κλέψει τις τραπεζικές πληροφορίες πελατών.

Maybank

Σε μια ανάρτηση στο Twitter, η Maybank ανέφερε ότι οι απατεώνες θα προσπαθήσουν να παρασύρουν τους πελάτες να συνδεθούν σε ψεύτικα website Maybank2u μέσω μηνυμάτων που αποστέλλονται μέσω των WhatsApp, SMS ή email.

Δείτε επίσης: Ψεύτικο website Maybank2u χρησιμοποιείται για κλοπή τραπεζικών πληροφοριών

Αυτά τα μηνύματα αποσκοπούν στο να παραπλανήσουν τους πελάτες να αποκαλύψουν τα προσωπικά τους στοιχεία – όπως όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης, αριθμό τηλεφώνου και αριθμό IC – συνήθως με ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι λογαριασμοί τους έχουν παραβιαστεί ή κριθεί ως “υψηλού κινδύνου” από το σύστημα της τράπεζας και ότι ο χρήστης είναι απαιτείται να “επαληθεύσει” τα στοιχεία του.

Η Maybank δήλωσε ότι η εταιρεία δεν στέλνει ποτέ υπενθυμίσεις μέσω SMS, email ή WhatsApp με links που παροτρύνουν τους χρήστες να συνδεθούν ή να ενημερώσουν τον Maybank2u λογαριασμό τους.

Δείτε επίσης: Η Microsoft δοκιμάζει μια κρυφή οθόνη ρυθμίσεων στο Windows Terminal

Ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, υπενθύμισε στους πελάτες να πληκτρολογούν χειροκίνητα το URL της Maybank2u – maybank2u.com.my – για να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους, καθώς τα links που παρέχονται από άλλους ενδέχεται να μην είναι ασφαλή.

Η εταιρεία εξέδωσε και τον Φεβρουάριο μια ειδοποίηση σχετικά με ένα ψεύτικο website Maybank2u που χρησιμοποιήθηκε από απατεώνες για επιθέσεις phishing. Οι πελάτες έλαβαν το ψεύτικο link μέσω μιας διαφημιστικής ανάρτησης στο Facebook με την υπόσχεση ότι θα κερδίσουν κάποια βραβεία.

Δείτε επίσης: Οι transparent τηλεοράσεις OLED της LG γίνονται ακόμη πιο διαφανείς

Οι πελάτες που ενδέχεται να έχουν αποκαλύψει τα στοιχεία σύνδεσής τους στην Maybank2u σε κάποιο ψεύτικο website παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την τράπεζα.

Πηγή πληροφοριών: thestar.com.my

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS