ΑρχικήinetΡομπότ origami κατασκεύασαν επιστήμονες του MIT!

Ρομπότ origami κατασκεύασαν επιστήμονες του MIT!

robot origami

Μικροσκοπικό, αλλά πολυμήχανο ρομπότ σε σχήμα origami, κατασκεύασαν επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) μαζί με επιστήμονες από Πανεπιστήμιο του Μονάχου.
Το λιλιπούτειο ρομποτάκι που εκτελεί διάφορες λειτουργίες όπως το να συναρμολογείται μόνο του, να μεταφέρει διάφορα αντικείμενα με διπλάσιο από το δικό του βάρος, να περπατάει μόνο του και να κολυμπάει(!) κι όλα αυτά με μήκος 1,61 εκατοστά, και βάρος μόλις 0,31 γραμμαρία. Τέλος το θαυμαστό αυτό κατασκεύασμα έχει επίσης την δυνατότητα να αυτοδιαλύεται ολοκληρωτικά σε ακετόνη!

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=f0CluQiwLRg”]
Το ρομπότ origami είναι κατασκευασμένο από μικροσκοπικούς μαγνήτες νεοδυμίου και PVC μπορεί και κινείται χάρη σε τέσσερα ηλεκτρομαγνητικά πηνία που τοποθετούνται κοντά του.
Η ιδέα κατασκευής του μικροσκοπικού μηχανήματος ξεκίνησε και αναπτύχθηκε το 2012 και το πρωτότυπο πρωτοπαρουσιάστηκε πρόσφατα, σε συνέδριο ρομποτικής στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Σιάτλ.
Τέτοιες συσκευές μπορεί μελλοντικά να φανούν χρήσιμες σε μια ευρεία γκάμα στον τομέα της ιατρικής, καθώς λόγω του μεγέθους τους μπορούν εύκολα να εισαχθούν στο ανθρώπινο σώμα εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS