ΑρχικήsecurityAvira PC Cleaner

Avira PC Cleaner

Security-App-of-the-Week-Avira-PC-Cleaner

Το Avira PC Cleaner είναι μια δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να σαρώσουν τους υπολογιστές τους για κακόβουλο λογισμικό.

Το Avira PC Cleaner έρχεται με δύο τρόπους σάρωσης, μια απλή σάρωση που καλύπτει μόνο τους τομείς πιο είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί και μια πλήρη σάρωση. Εκτός από τις γνωστές απειλές, η εφαρμογή είναι ικανή να ταυτοποιήσει νέα malware βασιζόμενη στη συμπεριφορά του.

Μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης, παρέχεται στους χρήστες μια αναφορά και δίνεται η ευκαιρία «καθαρισμού» τυχόν κακόβουλων αρχείων.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της σάρωσης, το PC Cleaner συνδέεται στο Internet για να ανακτήσει τα απαραίτητα αρχεία. Ωστόσο, σε περίπτωση που θέλετε να σαρώσετε έναν υπολογιστή που δεν έχει σύνδεση στο Interne , το εργαλείο μπορεί εύκολα να αντιγραφεί σε μια συσκευή USB.

Η Avira έχει αναπτύξει το PC Cleaner κατόπιν αιτήματος της γερμανικής κυβέρνησης αφότου ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ότι κυβερνοεγκληματίες είχαν παραβιάσει περίπου 16 εκατομμύρια online λογαριασμούς που ανήκουν σε Γερμανούς χρήστες.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI) της Γερμανίας έχει ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία για να βοηθήσει τους χρήστες να καθορίσουν εάν οι λογαριασμοί τους έχουν παραβιαστεί. Στην ιστοσελίδα sicherheitstest.bsi.de, οι χρήστες συμβουλεύονται να χρησιμοποιούν Avira PC Cleaner για να ελέγξουν αν οι υπολογιστές τους έχουν μολυνθεί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Avira PC Cleaner δεν παρέχει καμία προστασία σε πραγματικό χρόνο, γι ‘αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως συμπληρωματική λύση.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Avira PC Cleaner εδώ. Το εργαλείο είναι διαθέσιμο στα αγγλικά και στα γερμανικά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS