ΑρχικήSecurityRoyal Tiger: Η ομάδα πίσω από μεγάλες καμπάνιες robocalls

Royal Tiger: Η ομάδα πίσω από μεγάλες καμπάνιες robocalls

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) αποκάλυψε την πρώτη επίσημα καθορισμένη ομάδα πραγματοποίησης robocalls, με την ονομασία «Royal Tiger», μια κίνηση που στοχεύει να βοηθήσει τους διεθνείς εταίρους και τις αρχές επιβολής του νόμου να εντοπίζουν ευκολότερα άτομα και οντότητες πίσω από επαναλαμβανόμενες καμπάνιες robocall.

Δείτε επίσης: Πώς να αποσιωπήσετε άγνωστους καλούντες και περιεχόμενο Robocall σε iPhone

Royal Tiger robocalls

Η Royal Tiger, μια ομάδα hackers που δραστηριοποιείται στην Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίησε robocalls που υποδύονταν κυβερνητικές υπηρεσίες, τράπεζες και εταιρείες κοινής ωφέλειας χρησιμοποιώντας πλαστούς αριθμούς τηλεφώνου και πραγματοποίησε κλήσεις για πλαστά επιτόκια πιστωτικών και προσφορές μείωσης.

Ο όμιλος Royal Tiger, που φέρεται να ηγείται ο πρίγκιπας Jashvantlal Anand και ο συνεργάτης του Kaushal Bhavsar, λειτουργεί πολλαπλές οντότητες που συνδέονται με παράνομες κλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών VoIP Illum Telecommunication Limited (Illum), PZ Telecommunication LLC (PZ Telecom) και One Eye LLC (One Eye).

Η Royal Tiger πραγματοποίησε καμπάνιες robocalls στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Great Choice Telecom που εδρεύει στο Τέξας, που προηγουμένως ήταν στόχος διαταγής κατάσχεσης 225 εκατομμυρίων δολαρίων και επιστολών παύσης και παραίτησης από την FCC και την FTC για την τοποθέτηση παράνομων πλαστών κλήσεων.

Δείτε ακόμα: Έρευνα: Αυξήθηκαν τα robocalls κατά τη διάρκεια της πανδημίας

​Αυτό το νέο σύστημα ταξινόμησης κακόβουλων ομάδων της FCC, γνωστό ως Consumer Communications Information Services Threat (C-CIST) [PDF], έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ομοσπονδιακούς και διεθνείς ρυθμιστικούς φορείς και τις αρχές επιβολής του νόμου, να εντοπίζουν και να παρακολουθούν τους παράγοντες απειλών που κάνουν κατάχρηση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα εναντίον τους.

Η FCC λέει ότι οι νέες ονομασίες θα της επιτρέψουν επίσης να χρησιμοποιήσει όλη τη δύναμή της για να εμποδίσει τις ομάδες όπως η Royal Tiger να έχουν πρόσβαση στον τηλεπικοινωνιακό χώρο των ΗΠΑ και να στοχεύουν καταναλωτές με καμπάνιες robocalls.

Ενώ οι πιθανές ενέργειες επιβολής μπορεί να περιλαμβάνουν επιστολές παύσης και παράλειψης, αφαίρεση από τη βάση δεδομένων μετριασμού Robocall και εντολές κατάσχεσης, η τελική ενέργεια που θα λάβει η FCC θα εξαρτηθεί από το μέρος και τις παραβάσεις του.

Η σημερινή δράση βασίζεται στην πρωτοβουλία του Γραφείου Επιβολής του νόμου “Spring Cleaning“, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο στοχεύοντας τα robocalls πίσω από ένα ψεύτικο πρόγραμμα φορολογικής ελάφρυνσης.

Δείτε επίσης: T-Mobile: Λανσάρει δωρεάν προστάσια από scam κλήσεις και μηνύματα

Μία από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για τον αποκλεισμό των robocalls, όπως αυτά που πραγματοποιεί η ομάδα Royal Tiger, είναι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI). Οι αλγόριθμοι AI μπορούν να αναλύσουν τα μοτίβα κλήσεων και να εντοπίσουν ύποπτες δραστηριότητες, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών να αποκλείσουν αυτομάτως τις ανεπιθύμητες κλήσεις πριν φτάσουν στους χρήστες. Μία άλλη καινοτομία είναι η χρήση της τεχνολογίας Stir/Shaken. Αυτή η τεχνολογία επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα της κλήσης, διασφαλίζοντας ότι η κλήση προέρχεται από τον δηλωμένο αριθμό και όχι από κάποιον απατεώνα που προσπαθεί να παραπλανήσει τον παραλήπτη. Οι εφαρμογές αποκλεισμού κλήσεων, όπως το RoboKiller και το Hiya, συνεχίζουν να εξελίσσονται και να ενσωματώνουν νέες λειτουργίες. Αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων με γνωστούς αριθμούς robocalls και προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις αποκλεισμού σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS