ΑρχικήinetGogoro: Πώς δημιουργεί ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον με το δίκτυο φόρτισης EV...

Gogoro: Πώς δημιουργεί ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον με το δίκτυο φόρτισης EV οχημάτων;

Με την Gogoro να έχει ήδη υπερβεί το ένα εκατομμύριο μπαταρίες EV στην αγορά, το δίκτυο φόρτισης έχει καθιερωθεί ως ένα de facto πρότυπο για τις μπαταρίες σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και σκούτερ.

gogoro

Η εταιρεία τώρα προχωρά στην επόμενη φάση ανάπτυξης του εκτεταμένου δικτύου GoStation, με την προσθήκη περισσότερων από δώδεκα νέων σταθμών που λειτουργούν αποκλειστικά με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στην τοπική αγορά της Gogoro στην Ταϊβάν, υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 πράσινοι και λευκοί σταθμοί GoStation, ενώ ακόμη περισσότεροι βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορες ασιατικές χώρες.

Διαβάστε επίσης: Gogoro Pulse: Το πολυτελές σκούτερ αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024

Η σημερινή ενημέρωση που αφορά τα σημεία φόρτισης, αποκαλύπτει την προσθήκη 15 ολοκαίνουριων GoStation, τα οποία λειτουργούν εξ ολοκλήρου με 100% καθαρή ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά σκούτερ, χρησιμοποιώντας αυτούς τους σταθμούς, δεν ρυπαίνουν καθόλου κατά την λειτουργία τους, ενώ και η ηλεκτρική ενέργεια που τα τροφοδοτεί παράγεται επίσης χωρίς εκπομπές ρύπων.

Η Gogoro σε συνεργασία με την τεχνολογική εταιρεία TSMC, ανακοίνωσαν το λανσάρισμα και την επέκταση της υπηρεσίας ηλεκτρικών σκούτερ GoShare στην πόλη Hsinchu, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της TSMC. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου Gogoro στην ίδια περιοχή, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη πιο βιώσιμων μεταφορικών λύσεων.

«Η Gogoro σε συνεργασία με την TSMC πρωτοστατούν στην Ταϊβάν, προωθώντας πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της χρήσης βιώσιμων μορφών μεταφοράς των δικύκλων σε όλο το νησί. Εκτιμώ ιδιαίτερα την αφοσίωση της TSMC στην ενεργειακή μετάβαση και την εισαγωγή καινοτόμων ιδεών για την αξιοποίηση της καθαρής ενέργειας», δηλώνει ο Horace Luke, ιδρυτής και CEO της Gogoro. «Ως πρωτοπόροι και καινοτόμοι στον κλάδο μας, καλούμε κάθε επιχείρηση και πολίτη της Ταϊβάν να ασπαστούν την φιλοσοφία της βιωσιμότητας και να προβούν σε συνειδητές επιλογές όσον αφορά την ενεργειακή κατανάλωση. Μαζί, έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε ένα θετικό μέλλον για τις επόμενες γενιές στην Ταϊβάν»

«Η TSMC είναι προσηλωμένη στη συνεργασία με ενδιαφερόμενους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, αποσκοπώντας σε ένα βιώσιμο μέλλον με μηδενικές εκπομπές», τονίζει η Lora Ho, ανώτερη αντιπρόεδρος και πρόεδρος της επιτροπής ESG της TSMC. «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την επαναλαμβανόμενη συνεργασία μας με την Gogoro για την εφαρμογή των πράσινων λύσεων μας στο Taichung και το Hsinchu, προάγοντας την υιοθέτηση καθαρής ενέργειας μέσω του προγράμματος κοινόχρηστων οχημάτων GoShare και των σταθμών ανταλλαγής πράσινης μπαταρίας σε όλη την Ταϊβάν. Ανυπομονούμε να δούμε το κοινό να υιοθετεί τη μεταφορά με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, συμβάλλοντας έτσι σε σημαντικές και θετικές αλλαγές».

Τα σκούτερ που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας κοινής χρήσης GoShare ανήκουν στην εταιρεία Gogoro, η οποία πρόσφατα άνοιξε το δίκτυό της σε άλλους κατασκευαστές μοτοσυκλετών και σκούτερ, επιτρέποντας την κατασκευή μοντέλων που είναι συμβατά με τις μπαταρίες της Gogoro. Αυτή τη στιγμή, περίπου δώδεκα μοντέλα ηλεκτρικών σκούτερ από άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν τις τυποποιημένες μπαταρίες της Gogoro, εξυπηρετούμενες από χιλιάδες σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών. Πέρα από την κινητικότητα, αυτές οι μπαταρίες βρίσκουν εφαρμογή και σε άλλους τομείς, όπως η τροφοδοσία εξυπνων παρκόμετρων στην Ταϊπέι και ως εφεδρικές πηγές ενέργειας σε φανάρια διασταυρώσεων.

Το εκτεταμένο δίκτυο GoStations διεκπεραιώνει σχεδόν μισό εκατομμύριο ανταλλαγές μπαταριών καθημερινά και έχει επιτύχει εντυπωσιακά περισσότερες από μισό δισεκατομμύριο ανταλλαγές από την έναρξή του πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

Εντυπωσιακά, η εταιρεία ανακάλυψε ότι οι μπαταρίες της έχουν την δυνατότητα να διαρκέσουν για περισσότερο από μια δεκαετία πριν χρησιμοποιηθούν για δευτερεύουσες εφαρμογές, όπως η σταθερή αποθήκευση ενέργειας. Η εκτεταμένη αυτή διάρκεια ζωής επιτυγχάνεται επειδή τα πακέτα ανταλλάσσονται συχνά πριν από την πλήρη αποφόρτισή τους και μπορούν να φορτιστούν κατά τον βέλτιστο τρόπο σε κάθε GoStation, χάρη στη χρήση του πιο αποδοτικού δυνατού προγράμματος φόρτισης για κάθε πακέτο, προσφέροντας τελικά μια ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απ’ ό,τι αρχικά προβλεπόταν.

gogoro

Δείτε ακόμη: Bo M e-scooter: Το κομψό ηλεκτρικό σκούτερ μπαίνει στην παραγωγή

Σήμερα ανακοινώθηκε η εγκατάσταση 15 νέων GoStations που λειτουργούν αποκλειστικά με 100% καθαρή ενέργεια, ένα γεγονός που περιγράφεται ως το «πρώτο κύμα» ενός ευρύτερου σχεδίου, ενδεικτικό της προοπτικής για περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.

Αρχικά, σταθμοί φόρτισης έχουν εγκατασταθεί στην Ταϊπέι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ταϊβάν, με το δίκτυο να επεκτείνεται σε ολόκληρο το νησί. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αναβάτες να καλύψουν την απόσταση των 1.000 χιλιομέτρων (περίπου 600 μίλια) γύρω από την Ταϊβάν, ανταλλάσσοντας μπαταρίες καθ’ οδόν.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS