ΑρχικήSecurityThe Heritage Foundation: Το thnik tank θύμα κυβερνοεπίθεσης

The Heritage Foundation: Το thnik tank θύμα κυβερνοεπίθεσης

Το ερευνητικό ινστιτούτο (think tank) The Heritage Foundation υπέστη κυβερνοεπίθεση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

The Heritage Foundation κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με πηγή του TechCrunch, οι προσπάθειες αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη, αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν η κυβερνοεπίθεση οδήγησε και σε παραβίαση και κλοπή δεδομένων.

Το Politico, το οποίο αποκάλυψε για πρώτη φορά την είδηση, ανέφερε ότι άτομο εντός του The Heritage Foundation είπε ότι ο οργανισμός έκλεισε το δίκτυό του για να αποτρέψει περαιτέρω κακόβουλη δραστηριότητα.

Δείτε επίσης: Πανεπιστήμιο στο Νέο Μεξικό απαντά σε επίθεση ransomware

Πιστεύεται ότι η κυβερνοεπίθεση μπορεί να ξεκίνησε από ξένους κρατικούς hackers, αλλά προς το παρόν τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το The Heritage Foundation δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 1973 και έχει την έδρα του στην Ουάσιγκτον DC. Πρόκειται για μια αμερικανική ακτιβιστική συντηρητική οργάνωση. Το ίδρυμα έχει μεγάλη επιρροή στην πολιτική των Ρεπουμπλικανών.

Τα Think tanks βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο των κρατικών hackers. Στόχος είναι κυρίως η κατασκοπεία για την κλοπή μυστικών που μπορεί να σχετίζονται με την κυβέρνηση και τη χάραξη πολιτικής. Σε πολλές από τις επιθέσεις μπορεί να συμμετέχουν και πρώην αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Epilepsy Foundation (EFMNY): Ransomware επίθεση και παραβίαση δεδομένων

Το The Heritage Foundation είχε πέσει θύμα και μιας άλλης κυβερνοεπίθεσης το 2015, κατά την οποία οι hackers έκλεψαν εσωτερικά email και προσωπικά στοιχεία δωρητών.

Heritage think tank

Πιθανές επιπτώσεις κυβερνοεπίθεσης

Το The Heritage Foundation αναφέρει ότι η κυβερνοεπίθεση προκάλεσε διακοπή σε ορισμένες από τις υπηρεσίες του. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι και τα μέλη αντιμετώπισαν προβλήματα πρόσβασης σε κάποια συστήματα.

Επιπλέον, η επίθεση μπορεί να έχει αποκαλύψει ευαίσθητα δεδομένα. Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες, τα προσωπικά δεδομένα των μελών και των εργαζομένων ίσως να έχουν εκτεθεί.

Δείτε επίσης: GHC-SCW: Ransomware επίθεση και παραβίαση δεδομένων ασθενών

Τέλος, η κυβερνοεπίθεση μπορεί να έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη προς το think tank. Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στη φήμη ενός οργανισμού, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν για την ικανότητα του οργανισμού να προστατεύει τα δεδομένα τους.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS